Thomson om nya Thomson Trophy
Publicerad: 2018-06-15
AIKTV
Den elfte upplagan av det årliga triathlonloppet Thomson Trophy står runt hörnet och detta firas med ett nytt format. "De som är intresserade ska kunna komma och se på grabbarna", berättar fystränaren och grundaren Stefan Thomson.

Det har hunnit gå tio tävlingar sedan Fredrik Lindgren stod som historisk första segrare. Prestigen har ökat för varje år och 2018:s upplaga blir inget undantag.

– Det blivit mer och mer prestige att vinna och det är ju kul. Man tar det mer på allvar, sedan ska det ju vara en rolig grej. Det ska vara en rolig avslutning på en tuff försäsong, berättar Stefan Thomson, fystränare i AIK och grundare av evenemanget.

Tidigare år har allt avgjorts med en klassisk slutspurt upp för Vitbergets branta backar. Nu kommer upplägget se lite annorlunda ut.

– Tidigare har det ju varit en lång triathlon där de jobbat kring två timmar. Nu gör vi om det så de kör ett mindre triathlon först, på ca 30-45 minuter, och sedan kommer vi ha en final i A-hallen (Skellefteå Kraft Arena) där de får visa lite olika skills. Där blir det lite mer uppsatt, lite grann i en crossfit-form, så det blir som två delar av ett triathlon, förklarar Thomson.

Avgörande delen har på senare år lockat allt mer publik och det är en av anledningarna till den nya finalplatsen – att det ska bli mer publikvänligt.

– Ja, det är tanken! De som är intresserade ska kunna komma och se på grabbarna och lite hur en träningsvardag ser ut, avslutar Thomson.

Thomson Trophy går av stapeln den 20 juni med finalstart kl 18.00 i Skellefteå Kraft Arena.

Samuel Söderlund