• Huvudsponsorer

Jacob Andersson är tillbaka

4 april 2019 15:30
Bygdens Lag 1920

Skellefteå AIK har gjort klart med Jacob Andersson. Backen har skrivit på för två år i klubben där han slog igenom som junior. "Jag är glad att kunna ta det här klivet i utvecklingen och extra glad att det är just till Skellefteå", säger han.


24-årige Andersson gick hockeygymnasiet här i Skellefteå och växte fram till en spelskicklig back i vårt J18 och J20. Därefter har han huserat i HockeyAllsvenskan och Björklöven under fyra år där han fortsatt förbättra sitt spel.

– Redan här i Skellefteå, då han spelade för vårt J20-lag, var han en väldigt tongivande och poängstark back och har fortsatt ha en fin utveckling under sina år i Allsvenskan. Nu känns det otroligt spännande att få tillbaka Jacob i vår organisation. Vi får tillbaka en spelande back som haft en positiv utvecklingsresa och som ska få fortsätta utveckla sitt spel med puck, sedan ska vi göra en riktigt bra sommar med honom och då kommer han vara redo för SHL, berättar sportchefen Niclas Lundkvist.

Jacob är själv exalterad över sin återkomst till klubben och möjligheten att få spela i landets högsta serie.

– Det känns jättekul! Jag gick in i den här säsongen med sikte mot SHL så jag är glad att kunna ta det klivet i utvecklingen och extra glad att det är just till Skellefteå, så det fanns inget att fundera på.

Han är även fast besluten att ta vara på denna möjlighet.

– Jag ska börja med en stark sommar och jag vet ju hur bra de tränar i Skellefteå. Utveckla styrka och egentligen allting och det tror jag är ett bra ställe att göra det på. Sedan när säsongen drar igång vill jag ju bygga vidare på det så klart. Jag känner verkligen att jag vill ta chansen i SHL.

Kontraktet med Jacob Andersson sträcker sig över säsongen 2020-2021.

Vid frågor: Sportchef Niclas Lundkvist - 070 370 66 00