Andreas Falk förlänger
Publicerad: 2023-01-18
Pressrelease
Tre säsonger i det svartgula båset har gett mersmak för Andreas Falk. Nu är det klart att han blir kvar ytterligare en säsong som assisterande tränare i Skellefteå AIK.

Andreas Falk har en lång karriär som hockeyspelare bakom sig, med säsonger i både HV71, Luleå och här i Skellefteå. Tränarkarriären är dock nystartad, då erfarenheten innan AIK innefattade J20 och spelarutveckling i HV71. Två och en halv säsong senare får Falk fortsatt förtroende som assisterande tränare i Skellefteå AIK:s herrlag.

Andreas Falk om att förlänga:
Hur ser du på tiden i AIK hittills?
– Det har varit jättekul, väldigt roligt att jag först och främst fick chansen att komma upp för två och ett halv år sedan och starta min tränarkarriär. Jag kunde nog inte ha gjort det på ett bättre ställe känner jag. Det har varit mycket som har vart nytt men också mycket som jag har lärt mig under den här tiden och förhoppningsvis kommer jag få lära mig ännu mer och utvecklas mer som tränare och ledare.

Varför har du valt att förlänga?
– I grund och botten vill man som tränare och spelare vinna, så är det. Man vill vara i ett lag som är framgångsrikt och som har chansen att vinna guld, och det har Skellefteå alltid haft och har. Så det är egentligen därför jag trivs i klubben och allting, hockeyn går så otroligt bra.

Hur ser du på säsongen hittills?
– Snart är vi inne i februari och det är nu det snart ska avgöras. Vi har skaffat oss en bra grund att stå på men det är absolut inte klart än. Vi ska komma så förberedda som möjligt in till ett slutspel och där ska vi göra allt vi kan för att stå som segrare.

Hur ser du på framtiden i klubben i och med förlängingen?
– Jag gillar att jobba med tränarstaben och tycker att både Robban (Ohlsson) och Pierre (Johnsson) är jättebra tränare, så jag vill fortsätta försöka vara som en liten svamp och suga åt mig så mycket som möjligt och fortsätta utvecklas. Jag gillar också det man ser med spelarna som utvecklas och blir bättre för varje dag, vi har ju till exempel Johnson och Hugg, de unga killarna med flera, som tar stora kliv varje dag i sin individuella utveckling. Att se det i lagbygget till nästa år ska bli väldigt kul.

GM Erik Forssell om att förlänga med Falk:
– Andreas har gjort ett väldigt bra jobb sedan han kom hit och det känns bra att förlänga med honom. Vi har hela tränarteamet på plats i minst ett år till, vilket ger oss kontinuitet och möjlighet till fortsatt utveckling.

Kontraktet med Falk sträcker sig över säsongen 2023/24.

Maja Olsen