McKeown om spel i Skellefteå AIK: "Känns fantastiskt"
Publicerad: 2020-12-19
Han presenterades som Skellefteå AIK-spelare under lördagsförmiddagen och är nu ivrig att få korsa Atlanten och köra igång. "Bara känslan att få spela hockey igen är helt magisk", säger Roland McKeown. Läs hela intervjun med vår inlånade back här.

Roland har, likt många andra, gått sysslolös hela hösten och bara väntat på att få dra igång säsongen 20/21. Den rådande situationen har som bekant skjutit på detta så han har försökt göra det bästa av sin tid genom hårdträning i hemstaten Ontario. Det är även där han befinner sig när jag når honom via telefon under lördagsförmiddagen (lokal tid).

– Jag har kört fys- och isträning fem dagar i veckan. Vi har väldigt goda förutsättningar här i Toronto med många NHL-spelare som sitter i samma båt, så vi har kört en hel del "scrimmage" (match i träningsformat) för att hålla igång matchformen. Man är minst sagt spelsugen, säger McKeown.

Han har spenderat de senaste fyra säsongerna i AHL och Charlotte Checkers, med ett växande ansvar som även gav honom ett "C" på bröstet under senaste säsongen. Han beskriver sig själv som 'en pucktransporterande back som gärna tar för sig, kliver upp i banan och utmanar motståndarna' och är nu besluten om att bygga vidare på detta i svartgula tröjan.

– Jag känner att jag utvecklat ett solitt tvåvägsspel och växt till en pålitlig försvarsspelare som kan bidra offensivt samt genom mognad och ledarskap. Nu blir det en lite ny situation, med diverse språkskillnader och sådär, men jag ska bara försöka spela mitt spel och föregå med gott exempel.

"Alltid beundrat svenska spelares skicklighet"

McKeown har spelat både med och mot många svenskar genom åren och uppskattat deras kvalitéer, så nu ser han fram emot att få testa sina kunskaper i SHL.

– Svensk hockey är en enastående möjlighet att hjälpa mitt offensiva spel. Jag har alltid beundrat svenska spelares skicklighet, både gällande skridskoåkning och klubbteknik. Sedan är rinken lite större, så jag tror min skridskoåkning kommer kunna hjälpa mitt spel, säger han.

Avslutningsvis får han frågan om hur det ska bli att få representera Skellefteå AIK Hockey.

– Det känns fantastiskt! Bara känslan att få spela hockey igen är helt magisk så jag ser verkligen fram emot att ansluta till laget. Jag pratade med GM och sportchefen innan och fick väldigt goda intryck, så jag vill komma dit och hjälpa laget vinna ett mästerskap.

Information gällande ankomst och datum för SHL-debut kommer framöver.

{!C}

Samuel Söderlund