• Huvudsponsorer

Årets U18-spelare: Linus Hedman

28 februari 2017 08:00
Ungdom

Priset som årets U18-spelare går den här säsongen till forwarden Linus Hedman. Motiveringen lyder: “Linus är en ambitiös spelare som jobbar hårt för laget både på isen och på sidan om. Linus är en relativt liten spelare men besitter en härlig skridskoåkning och en intensitet i sitt spel som kan ta honom långt.”
– Fantastiskt kul att få detta pris, säger han efter utmärkelsen.


Fostrad i SK Lejon anslöt han till vårt U16-lag inför säsongen 14/15. Redan då fick han prova lyckan i U18-serien och där har han gått från klarhet till klarhet sedan dess. Nu tilldelas han alltså priset som årets U18-spelare.

– Det känns ju jättekul såklart! Fantastiskt kul att få detta pris, säger Linus Hedman efter den ärofyllda utmärkelsen.

Linus är en spelare som visat upp rejäl kämpaglöd genom säsongen. Detta kombinerat med en solid poängproduktion har hjälpt AIK att övertyga i bland annat U18 Elit Norra. Vilket han själv tror vara en av anledningarna till att han får detta pris.

– Jag ger verkligen järnet hela tiden. Tänker laget före jaget liksom. Jag försöker alltid jobba hårt och peppa laget.

Tackar lagkompisarna

Den ödmjuke Hedman hyser en oerhörd tacksamhet till föreningen. Detta tror han bidragit mest till hans personliga utveckling.
– Både lagkamrater och tränare. Många bra som hjälpt mig. Har så bra träningar här i Skellefteå. Tränarna har hjälpt jättemycket och stöttat och så där.

Han känner att han bättrat på det mesta under säsongen och tagit ett rejält språng utvecklingsmässigt.

– Jag känner att mest utvecklat spelet med puck. Försöker givetvis alltid jobba hårt. Tycker jag har förbättrat tekniken och vågat göra mer grejer med pucken. Snabbheten har blivit bättre också.

Ser upp till guldhjälten

En spelare som är en passande förebild för Linus är vår gamle guldforward Viktor Arvidsson. Den spelmässigt likartade Nashville-profilen är en stor inspiration för U18-stjärnan.

– Arvidsson gillar jag verkligen att titta på. Han har mycket fart, bra skott, är jobbig att möta osv.

Hedman belyser även hur han trivs i vårt U18-lag och berömmer hela gänget för den inställning de visar upp.

– Det är jättekul att spela här. Alla ger verkligen järnet och vill bli bättre hela tiden. Det hjälper en att utvecklas.

Gällande säsongen tror Linus tveklöst på goda medaljchanser för han och U18-grabbarna, förutsatt att de hittar sitt spel.

– Nog tror jag vi kan göra det. Gäller verkligen att vi rycker upp oss dock. Måste ta tag i det på slutet, för vi vet ju att vi kan. Bara vi skärper oss i slutspurten och spelar som vi vet att vi kan, då kan det absolut gå vägen.

Ett stort grattis till Linus Hedman för priset som årets U18-spelare säsongen 16/17!