Eriksson skriver A-lagskontrakt

8 april 2020 13:15
Pressrelease

Född och uppvuxen i Skellefteå och nu kritat på ett A-lagskontrakt med moderklubben. Oscar Eriksson är onekligen nöjd med att ta det eftertraktade klivet från J20 till kommande säsong. "En dröm som går i uppfyllelse", säger backen.


Eriksson fyllde 20 år på skottdagen och gjorde sin andra J20-säsong under 19/20 med ett praktfullt poängfacit bestående av 29 poäng på 39 spelade matcher. Där ska även ett imponerande plus/minus tilläggas med 24 som suverän slutsiffra. Denna starka säsong har renderat i att han nu tar klivet upp till A-laget.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Man har växt upp här, sett A-laget från att man var liten, sett upp till alla spelare och nu är man i samma lag som dem. Det känns verkligen stort och framför allt riktigt kul, säger Oscar.

Ett ökat engagemang säger han vara en av anledningarna till den gångna säsongens utvecklingssprång.

– Jag har tagit kliv både fysiskt och psykiskt. Kört på hårdare med fysen än förut, tagit det på större allvar och gått in helhjärtat i allt.

Vill bidra över hela banan

Nu är Oscar inställd på att ta fortsatta kliv i sin utveckling och hjälpa laget på det sätt han kan.

– Jag vill bidra både defensivt och offensivt men hoppas mer på det sistnämnda för det tycker jag att jag är bättre på.

General Manager Erik Forssell är glad över att få in Skellefteåsonen till lagbygget.

– Kul att kunna ge kontrakt till en spelare från de egna leden. Juniortränarna har gjort ett bra jobb och han har själv jobbat hårt i vinter för att ta stora steg, så han är en spelare vi tror har hög potential och på sikt kan bli en riktigt bra SHL-back.

Avtalet med Oscar Eriksson sträcker sig över säsongen 2022/2023.