• Huvudsponsorer

Blandad pott för skadebenägna juniorlag

8 september 2019 15:23
Ungdom

Det blev två härdande genrep för Skellefteå AIK:s J20 och J18 under söndagen då båda drabbade samman med Modo (samtidigt). Trots en gedigen skadelista stod de upp bra med slutresultaten 1-4 och 6-4.


Dubbla Modomöten i Skellefteå Kraft Arena denna dag som sagt, där J20 tog emot Ö-vikingarna i A-hallen. Detta blev en tät men fartfylld tillställning med ett spel som stundtals svängde mer än en landsväg i klippiga bergen. Målvakterna stod på huvudet, med österrikaren Sebastian Wraneschitz i vår bur, fram till mitten av andra då Elias Stenman öppnade målskyttet för svart och gult. Gästerna utjämnade dock snabbt och tog även ledningen genom en straff. Marklund och Aaros grabbar hade bud på kvittering i tredje men Modo kontrar in ett mål till och punkterar sedan matchen i tom kasse.

– Långa stunder är vi bra och skapar nog med mycket chanser för att kunna vinna. Det blir lite enkla mål bakåt men i övrigt tycker jag inte vi är sämre än dem. Trots bara 15 man att tillgå gör vi en rätt bra match men vi gör inte mål på de chanser vi har, vilket straffar sig hårt, säger J20-coachen Mikael Aaro om matchen.

J18-grabbarna matchade simultant i C-hallen i vad som blev en målgladare matiné. De svartgula gick upp i en 4-3-ledning redan halvvägs med mål av Persson, Bergmark, Holmberg och Anthony. Därefter följde ett litet ställningskrig men det kom två AIK-mål till och segersiffrorna skrevs till slut till 6-4.

– Tävlingsnivån är högre idag. Vi gör jobbet bättre, både med och utan puck, vilket skapar förutsättningar för oss att spela på det sätt vi vill, säger J18-tränaren Andreas Karlsson.

Tack till alla som stöttade våra juniorer på plats idag! Härnäst väntar seriepremiär för båda lagen med J20 på fredag och J18 på lördag samt söndag.

MATCHFAKTA, J20:
Skellefteå AIK - MODO Hockey 1-4
(0-0, 1-2, 0-2)
Andra: 1-0 (8.32) Elias Stenman (Oscar Eriksson, Gabriel Säll), 1-1 (11.23) Isac Norén (Anton Gradin, Max Wahlgren), 1-2 (15.52) Max Wahlgren (straff).
Tredje: 1-3 (10.14) William Wallinder (Isac Norén), 1-4 (19.33) Anton Gradin, mål i tom kasse.
Skott: 28-20 (9-4, 9-11, 10-5).

MATCHFAKTA, J18:
Skellefteå AIK - MODO Hockey 6-4
Mål: Kalle Holmberg 2, Noak Persson, Samuel Bergmark, Edvin Anthony, Max Johansson.