Nytt intro lanseras på lördag
Publicerad: 2020-02-17
Skellefteå AIK investerar tillsammans med Boliden i en ny arenaupplevelse i realtid. Ett koncept baserat på fansens engagemang och teknik kommer skapa ett unikt intro varje match. Konceptet är framtaget av North Kingdom och lanseras den 22 februari.

Den nya upplevelsen på arenan är möjliggjord av Boliden genom deras samarbete med Skellefteå AIK. Lansering sker den 22 februari då AIK möter Rögle, en match då minst 400 Bolidenmedarbetare kommer vara på plats.
– Samarbetet med Skellefteå AIK är ett sätt för oss att ge något tillbaka till bygden och publiken. Vi utvecklar ständigt ny teknik och det är därför både självklart och häftigt att vi får vara med och möjliggöra ett så unikt koncept, berättar Pia Lindström, HR och hållbarhetschef på Boliden Gruvor.

Det förra introt togs fram i samband med installation av mediakuben 2016, även det i samarbete med bl a av Boliden och skapat av North Kingdom. Genom att förnya igen vill AIK:s ledning höja publikens upplevelse ytterligare en nivå, från stunden de kommer till arenan till att slutsignalen går.
– Vi är glada och stolta att vi tillsammans med Boliden och North Kingdom kan ge vår publiken en känsloladdad upplevelse i kombination med den senaste tekniken, säger Skellefteå AIK:s marknads- och försäljningschef Håkan Billing.

North Kingdom som har utvecklat tekniken och idén, har också sina rötter i Skellefteå. Med stort fokus på interaktion kommer publiken vara en viktig del i att bygga upp stämningen innan match. Ju högre ljudnivå i arenan, desto mer kraftfullt kommer det bli.
– Vår vision i det här projektet är givetvis att engagera publiken till fullo. Vår förkärlek för innovation och hur man ständigt kan utmana det möjliga inom teknik har skapat förutsättningarna för denna interaktiva arenaupplevelse. Vi är extra stolta att få lansera detta på hemmaplan och vi ser fram emot att se det live när publiken höjer arenaupplevelsen, berättar David Eriksson, kreativt ansvarig samt medgrundare på North Kingdom.

För AIK är utvecklingen i arenan ett pågående arbete, de ser fler möjligheter med tekniken framöver.
– Vi ser detta som starten på en resa där delaktighet med publiken kommer att vara i fokus, med stora möjligheter till ny och spännande förnyelse i Skellefteå Kraft Arena under de kommande åren, säger Billing.

Skellefteå AIK Hockey