Ny förlust för Skellefteå AIK
Publicerad: 2018-10-30
Skellefteå AIK tog emot Malmö i Skellefteå Kraft Arena på tisdagskvällen och efter en match i högt tempo och ganska jämnt spel så var det till sist gästerna som kunde säkra segern. Skellefteås tunga period fortsätter alltså. Efter en mållös första perioden kunde Malmö ta ledningen i den andra och efter att AIK kvitterat tog man tillbaka ledningen i slutet av andra. I den tredje perioden utökades bortaledningen och trots att Skellefteå kunde reducera så var det Malmö som satte matchens sista mål och därmed också tog hem segern.

Bra fart i första perioden

Matchen inleds i högt tempo och det är Skellefteå som har ett tydligt initiativ och också skapar klart flest chanser framåt. Bland annat ar Jimmie Ericsson ett friläge efter bortaslarv men då räddar Christopher Nihlstorp i Malmös mål. Bra läge får också Oscar Möller efter bra passning från Joakim Lindström men inte heller då får hemmalaget in pucken.

Malmö kommer igång allt eftersom i den första perioden och i andra halvan av densamma skapar man också flera fina målchanser. Framför allt är det Fredrik Händemark som håller sig framme och skapar lägen. I periodens sista minuter får AIK spela powerplay och man är riktigt nära när Juhamatti Aaltonen och Joakim Lindström samarbetar men Nihlstorp fortsätter rada upp räddningar.

Bra period från Malmö

Malmö får spela powerplay tidigt i den andra perioden och då tar man också ledningen. Carl-Johan Lerby slänger puken mot mål från blå och då Gustaf Lindvall är ordentligt skymd går pucken ända in i mål till 0-1. Efter målet får Malm också en tydlig positiv effekt och tar över spelövertaget från hemmalaget.

Med fem minuter kvar av den andra perioden får Skellefteå äntligen in pucken i mål. Efter videogranskning godkänns också målet som går via Mathis Olimb in i mål till 1-1. Svårt att se om pucken tar i klubban eller i kroppen men oavsett vilket så är det ett korrekt mål. Skellefteå spelar bra i powerplay men när Carl-Johan Lerby kommer in från utvisningsbåset blir han helt fri med Lindvall och trycker upp 1-2 i nättaket.

Malmö vinner

Inget av lagen får riktigt i ordning på spelet i inledningen av den tredje perioden. Bägge lagen bjuder fortsatt på hård kamp och bra fart men precisionen i passningsspelet sitter inte riktigt. Först när Malmö får spela powerplay kommer periodens första mål när Konstantin Komarek gör 3-1 med ett skott som Lindvall är riktigt nära att kunna rädda men den ramlar in i mål.

Efter det snöpliga baklängesmålet kommer AIK äntligen igång ordentligt och har ett närmast konstant tryck mot bortamålet i flera minuter. Då kommer också reduceringen när Oscar Möller prickar in 2-3 från blålinjen. Skellefteå jagar kvittering men istället kan Malmö vända spelet och Kim Rosdahl kan sätta 2-4 på en retur. Skellefteå fortsätter jaga i spel sex mot fyra efter en puck-out men trots hårt tryck i anfallszon så kommer man inte närmare utan Malmö vinner.