Stenman skriver A-lagskontrakt
Publicerad: 2021-11-19
Pressrelease
Uppvuxen i Skellefteå, fostrad i de svartgula leden och har tagit chansen i SHL. Nu belönas han med ett A-lagskontrakt. "En dröm man haft sen man började spela hockey", säger Elias Stenman.

Elias har representerat Skellefteå AIK sedan han var liten grabb och har klättrat längs hela utvecklingsstegen i föreningen. Han visade framfötterna tidigt i juniorlagen och utmärktes bland annat till årets U18-spelare säsongen 18/19. Han fick snabbt chansen i J20 och skapade därifrån förutsättningar till SHL-spel. På högsta nivå kom första målet för en dryg månad sedan och så sent som igår gjorde han sitt första A-lagsmål i Skellefteå Kraft Arena. Nu har Skelleftesonen skrivit på ett A-lagskontrakt till 2024.

Elias Stenman, forward i Skellefteå AIK, om det nya kontraktet:
– Det är klart det är jättekul. Ett mål jag jobbat väldigt hårt mot under en lång tid så ruskigt kul att jag nått det målet, samtidigt som det är en morot att bli ännu bättre och fortsätta utvecklas. Det är en dröm man haft sedan man började spela hockey, att få dra på sig A-lagströjan, så det är otroligt kul och häftigt. Jag tycker jag har tagit många steg nu under hösten och vill fortsätta utvecklas. Framför allt bli starkare på pucken och utveckla det fysiska spelet.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, om Stenman:
– Elias har utvecklats bra, både sedan förra året och under säsongen, och gjort det bra de matcher han spelat. En smart spelare som är bra båda vägarna. Det ska bli kul att jobba med honom framöver.

Avtalet med Elias Stenman sträcker sig över säsongen 2023/2024.

Samuel Söderlund