Elias Salomonsson skriver 2-årskontrakt

17 maj 2022 13:55

Elias Salomonsson är redan ett bekant namn för SHL-publiken i Skellefteå Kraft Arena. Nu hoppas vi se ännu mer av honom då det står klart att han skriver a-lagskontrakt.


General manager Erik Forssell är glad att ha skrivit kontrakt med Elias Salomonsson, som är en spelare från bygden.
– Det känns jätteroligt att ha gjort klart med en kille som kommer från egna leden.

Denne högerskytt stod för 22 poäng på 35 J20-matcher under den gångna säsongen. Redan säsongen 2020/2021 fick han debutera med a-laget och den här säsongen blev det 10 SHL-framträdanden.
– Han är en spelare med stor potential, har bra skridskoåkning och duktig med puck, berömmer Forssell.
– Vi ser honom som en spelare med en bra framtid inom hockeyn.

Även Salomonsson själv är positiv till det nyskrivna 2-årskontraktet.
– Det känns jättekul och inspirerande att skriva a-lagskontrakt! Jag ser det som ett kvitto på allt det hårda jobbet jag har lagt ner genom åren.

Elias är född i Skellefteå och har Skellefteå AIK som moderklubb. Han är dessutom uppvuxen bara ett stenkast från Skellefteå Kraft Arena.
– Jag har ju spelat i Skellefteå AIK sen jag var liten, ända från Tre Kronors Hockeyskola, berättar han.
– Jag har stått på Västra Stå och hejat, så det känns coolt att få chansen att spela framför publiken i Skellefteå Kraft Arena!

I slutet av augusti fyller han 18 år, och redan innan dess finns stora möjligheter att backtalangen bli draftad. Någon han tar med ro.
– Det är såklart kul, en roligt grej, säger Elias.
– Men även om det har varit snack om det här under säsongen så har jag inte fokuserat på det utan istället lagt fokus på laget och vinna matcher.