Jimmie Ericsson återvänder

17 juni 2015 19:00

Det står nu klart att Jimmie Ericsson återvänder till Skellefteå AIK efter en säsong i KHL. Kontraktet som parterna kommit överens om gäller för ett + ett säsonger.


Jimmie Ericsson lämnade, efter 12 säsonger i Skellefteå AIK, för spel i SKA St. Petersburg våren 2014. Där blev det mycket spel för 35-årigen (56 matcher och 23 poäng) och slutligen ett ligaguld.

Men efter en KHL-säsongen är det nu klart att trotjänaren återvänder till Skellefteå AIK - klubben han spelat över 500 matcher med och gjort närmare 300 poäng för.

- Jimmie är en profil och ledare i gruppen, såväl i omklädningsrummet som på isen, säger general manager Lars Johansson.

- Som spelare bidrar han på hela banan men besitter kanske framförallt offensiva kvalitéer som passar vårt sätt att spela ishockey.

Ericsson, som redan inlett försäsongen tillsammans med Skellefteå AIK, är glad över att vara tillbaka i stan och med laget.

- Det ska bli hemsk kul, jag spelar ju i den klubb som ligger mig varmast om hjärtat, säger forwarden till klubbens webb-tv.

Kontraktet gäller t o m säsongen 2015/2016 - 2017.