Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Idag 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov

Varmt välkommen, Michael Kapla!

6 maj 2021 13:00
Pressrelease

Han kommer från HockeyAllsvenskan med tidigare erfarenheter från AHL/NHL. Nu ska backen representera Skellefteå AIK Hockey under kommande säsong. "Jag vet hur stark organisation de har så det är en ära att få bli en del av det", säger han. Varmt välkommen, Michael Kapla!


Kapla är född och uppvuxen i Wisconsin men kommer närmast från ett meriterande år i Västervik där han stod för 38 poäng på 61 matcher. Innan dess huserade han hemma i Nordamerika med spel i både New Jerseys och Torontos organisation. Han har totalt tre AHL-säsonger och fem NHL-matcher på meritlistan. Nu tar han med sig detta till SHL och Skellefteå med kontrakt skrivet över säsongen 21/22.

– Det känns fantastiskt! Det var lite av mitt mål när jag signade för Västervik, att spela i SHL, och att få göra det i Skellefteå känns riktigt häftigt. Jag visste inte jättemycket om svensk hockey sedan tidigare men jag vet hur stark organisation de har så det är en ära att få bli en del av det, säger Michael.

Han tar med sig en stark säsong i Västervik och fann den givande på många plan.

– Några av de stora omställningarna var såklart att leva i Sverige, vänja sig vid språkskillnaderna, de kulturella skillnaderna och svensk hockey överlag, med den större isen och så. Svenska spelare är skridskoskickliga och defensivt starka men jag känner mig redo att ta steget till SHL. Västervik hjälpte mig att anpassa mig till både den svenska livsstilen och till svensk hockey.

Kapla ansluter till laget under sommaren och är rejält laddad på att dra igång säsongen i svart och gult.

– Jag har höga förväntningar på mig själv och högt uppsatta mål jag vill uppnå inom hockey. Jag vill bidra till laget och vill främst hjälpa laget vinna. Det är därför man spelar. Jag vill vinna och kommer till en bra organisation för att göra det. Jag känner att jag är en bra tvåvägsback som gör jobbet defensivt men även kan följa med upp och bidra offensivt, så jag ser fram emot att kunna bidra över hela rinken.

Skellefteå AIK:s General Manager, Erik Forssell, om Michael Kapla:
– Det känns jättekul att få klart med Kapla som kommer från en fin säsong i Västervik där han var väldigt viktig. Han är en duktig tvåvägsback som är bra på att spela sig ur press och gillar att följa med i anfallen.

Avtalet med Michael Kapla sträcker sig över säsongen 2021/2022.