• Huvudsponsorer

Frödén inför LHC: "Trafik framför mål"

5 december 2019 13:00

Säsongens andra möte med Linköping står för dörren och en spelare som gärna fortsätter producera individuellt och kollektivt är Jesper Frödén. "Gäller att vi gör det bra framför deras kasse", säger #28 inför kvällens match.


Skellefteå AIK kommer laddat med tre segrar på de fyra senaste matcherna och framgångsreceptet från dessa trepoängare vill Jesper ta med sig till denna drabbning.

– Vi ska fortsätta på den inslagna vägen med en tydlig plan, som vi haft den senaste tiden. Det är viktigt att vi är starka framför vårt eget mål och inte släpper in gubbar för lätt där.

Även spelet framför motståndarnas mål är en nyckelfaktor för Frödén & co.

– Det är så många av målen görs med trafik framför mål, skymningar och returtagningar. Så det gäller att vi gör det riktigt bra framför deras kasse och tar oss in där det gör ont.

"Bra prestationer"

Frödén har noterats för tre mål och tre assist på de fyra senaste matcherna och känner att han hittat formen på slutet.

– Nu har de studsat rätt den senaste tiden men det kommer väl lite av att man gör bra prestationer under en längre tid, då börjar det studsa rätt till slut.

Han har bildat fartfylld formation med Pettersson och Wingerli i dessa matcher och uppskattar dynamiken de haft sinsemellan.

– Jag tycker vi har funkat väldigt bra tillsammans. Vi är tre spelare som tänker rätt lika och har en bra fart i kedjan, med hårt jobb både offensivt och defensivt.

Kvällens möte med Linköping har nedsläpp 19.00 i Saab Arena. Matchen visas på C More Live 2 och via C Mores stream.