Lindvall storspelade när Skellefteå vann
Publicerad: 2018-09-08
I det första mötet mellan Skellefteå AIK och HC Bolzano kunde det Italienska laget ta hem segern efter straffläggning. Detta efter att Skellefteå hamnat i tidigt underläge men lyckats kämpa sig ikapp och kvittera i tredje perioden. I dagens returmöte var det Skellefteå som tog hem segern efter att återigen ha hamnat i underläge och jobbat sig tillbaka in i matchen. Segern blev till sist med 2-1 då Linus Lindström satte avgörande målet i början av den tredje perioden. Gustaf Lindvall i målet gjorde en riktigt bra match och räddade Skellefteå i matchens slutskede.

Många utvisningar i första perioden

Skellefteå inleder piggt men drar på sig en utvisning och i powerplay kan Bolzano göra 0-1 med ett skott utifrån som går in bakom en skymd Gustaf Lindvall. Skellefteå får också chansen att spela i numerärt överläge några minuter senare men utan resultat.

När hemmalaget får spela fem mot tre efter halva perioden så ligger pucken i mål. Efter videogransking döms dock målet bort då Jonatan Berggren väldigt hårt bedömts ha stört målvakten. Möller hinner också med att träffa stolpen under utvisningstiden, och i de absolut sista sekunderna träffar också Filip Berglund stolpen.

Bägge lagen drar på sig massor av utvisningar i den första perioden som förstör flytet i spelet när lagen får byta av varandra i numerärt överläge hela tiden.

Kvitteringen kommer

Bolzano skapar ett jätteläge två mot en i inledningen av den andra perioden. En hårt hemjobbande Jonatan Pudas kan dock avvärja med god hjälp av Lindvall i målet. Efter dryga sex minuters spel av perioden så kommer Skellefteås efterlängtade kvittering. Rättvist nog är det Oscar Möller som gör 1-1 efter bra spel i anfallszon av hemmalaget.

Skellefteå som redan haft ett visst spelövertag tar över matchen fullständigt efter kvitteringen. Spelet håller sig nere i gästernas försvarszon nästan konstant i andra halvan av perioden och man skapar ett flertal fina målchanser. Bland annat träffar Bud Holloway stolpen med en dryg minut kvar innan pausvila.

Linus Lindström avgör

Skellefteå tar ledningen direkt när Linus Lindström snyggt framspelad av Joakim Lindström sätter pucken högt i nättaket till 2-1. AIK får spela powerplay och då träffar Berglund stolpen igen med ett stenhårt slagskott. En halvminut senare är det Lindströms tur att träffa stolpen med ett lika hårt avslut. Bolzano har tur som inte ligger under med fler mål.

Men Skellefteå ser ut att dra ned på tempot en aning och då blir spelet genast jämnare. Drygt halvvägs in i den tredje perioden åker Patrik Norén ut och gästerna får en chans att komma tillbaka i powerplay. Efter en snabb tekning blir två Bolzano-spelare helt fria men Lindvall är urstark och håller pucken utanför mål trots hårt tryck. Det krävs dock videogranskning för att domarna ska vara säkra på sin sak.

Bolzano fortsätter dock ligga på och skapar massor av chanser i matchens sista minuter men då gör Lindvall en hel rad riktigt fina räddningar och blir matchhjälte för Skellefteå.