Bygdens Lag med Bygdens Föreningar

24 juni 2019 15:52

Under fjolårssäsongen var det ett antal föreningar som fick synas under varsin match i Skellefteå Kraft Arena. Nu utökas detta initiativ då tolv av bygdens föreningar ska få denna möjlighet under säsongen 2019/2020.


Under benämningen Bygdens Föreningar är de tolv klubbarna en del av ett större samarbetsprojekt, där varje förening får möjlighet att visa upp sig vid en hemmamatch i Skellefteå Kraft Arena. I samband med denna match värmer Skellefteå AIK i föreningens tröjor och ungdomar från föreningen spelar match i paus. Föreningen säljer även biljetter som ger intäkter tillbaka till klubbkassan. Under säsongen kommer även Skellefteå AIK:s spelare delta i en träning hos respektive förening. Detta initiativ hoppas vi ska kunna engagera fler inom ishockeyn för respektive förening och på sikt kunna ge så många som möjligt förutsättningarna att spela ishockey runtom vår bygd.

Som ett startskott har vi delat ut vinstpengarna på 110 000 kr från Betssons målcirkel till Bygdens Föreningar och vi hoppas att detta kan vara ett inledande bidrag till ett starkare föreningsliv och bredare intresse för ishockey över hela bygden.

Bygdens Lag värnar om Bygdens Föreningar. Tillsammans kan vi få hockeyn att växa.

Matchdatum, Bygdens Föreningar:
14 september - Lycksele SK
12 oktober - Bureå IF
2 november - Norsjö HC
23 november - Malå IF
30 november - Piteå HC
7 december - Bolidens FFI
30 december - Byske IF
18 januari - IFK Arvidsjaur
25 januari - Kågedalens AIF
1 februari - Clemensnäs HC
22 februari - SK Lejon
29 februari - Burträsk HC