• Huvudsponsorer

Söndag Sön 2 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Lördag Lör 8 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Tisdag Tis 2 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Tisdag Tis 9 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Tisdag Tis 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec

Tommy Samuelsson blir huvudtränare

2 maj 2018 11:05

Tommy Samuelsson tar klivet in i Skellefteås AIK:s bås som huvudtränare. Kontraktet löper över två år. Han kommer att arbeta tillsammans med Krister Holm, Stefan Klockare och Bert Robertsson som fortsätter i sina roller. "Vi har hittat en lösning med fyra personer som kompletterar varandra på ett bra sätt. De delar drivkraften när det handlar om att utveckla både vårt spelsätt och varje enskild spelare", säger Mikael Lindgren, sportchef i Skellefteå AIK Hockey.


Rekryteringen av Samuelsson betyder att Skellefteå AIK:s representationslag återigen har fyra tränare.
– Att vara ledare på den här nivån kräver otroligt mycket. Bert, Krister och Stefan har gjort ett fantastiskt jobb men också haft en väldigt hög arbetsbelastning, säger Mikael Lindgren.

Tommy Samuelsson tränade tidigare Skellefteå AIK säsongen 2005/2006 och förde laget tillbaka till Elitserien efter 16 år i allsvenskan och Division 1. Samuelsson klev in i föreningen efter att Skellefteå AIK nått höga placeringar i Kvalserien under tre års tid men inte lyckats ta det avgörande klivet.
– Tommy klev in i ett läge där hela bygden vibrerade av längtan. Inte bara att ta oss tillbaka utan också en vilja till en sorts upprättelse. Det finns mycket historia, många åsikter och ett stort engagemang runt föreningen och det är en stor fördel att Tommy förstår bygden, säger Mikael Lindgren.

För Skellefteå AIK är målet att minst hälften av spelarna i representationslaget ska komma från egna led. Under den senaste säsongen överträffades målet, med 14 av 24 spelare som uppfyllde kraven. Föreningen har under de senaste åren även genomfört omfattande investeringar i juniorverksamheten, bland annat genom bygget av en ny träningsanläggning med ishall och fysträningslokaler.
– Jag är stolt över att arbeta i en förening som har målet att utveckla egna spelare och som dessutom tar ansvaret för det fullt ut. Skellefteå AIK vill hjälpa människor ta kliv i sin utveckling, oavsett om det handlar om en etablerade SHL-spelare eller unga förmågor på väg upp. Nu har vi ytterligare en ledare som är ständigt nyfiken på utveckling och som visat att han kan få både lag och individer att växa, säger Mikael Lindgren.