• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

A-lagsplats till Adam Wilsby

17 april 2019 11:30
Bygdens Lag 1920

Han kom hit som 16-åring och fick chansen i J20 redan under sin första säsong. Därefter växte han in i back-kostymen alltmer och har nu tilldelats en A-lagsplats i Skellefteå AIK. "En dröm sedan jag kom hit", säger Adam Wilsby.


Adam, som fyller 19 i augusti, är uppväxt i huvudstaden och var bland annat lagkompis med vår J20-forward Albin Sundsvik i SDE. Den offensivt lagda backen visade tecken på spelskicklighet och stark skridskoåkning redan i J18 och har fortsatt utveckla detta i J20, kombinerat med en förbättrad fysik. Detta resulterade i en SHL-debut under fjolårssäsongen och nu har han tilldelats en A-lagsplats med möjlighet att spela till sig ett rookiekontrakt.

– Det har varit en dröm sedan jag kom hit, så det känns jäkligt kul! säger han.

Det blev totalt 11 meriterande SHL-matcher under 18/19, med en minst sagt minnesvärd debut.

– En häftig upplevelse med fullsatt mot Luleå i första matchen. Sedan fick jag några matcher i slutspelet också, så jag tar med mig mycket därifrån.

"Växt som spelare och person"

Wilsby har tagit juniorvägen till Skellefteå AIK:s A-lag och tagit flera kliv under utvecklingsresans gång.

– Det har varit tufft men roligt och det känns som man växt både som hockeyspelare och person. Få bo själv här uppe med nära till allt, det har varit optimalt. Jag trivs bra i stan.

Sportchefen Niclas Lundkvist är nöjd med att plocka upp den unge backen från de egna leden.

– Det känns kul att lyfta upp en egen junior till A-laget. Adam, som kom till vårt Hockeygymnasium som 16-åring, har haft en väldigt positiv utvecklingskurva under de här tre åren i vår juniorverksamhet. Nu tycker vi han är mogen att få chansen till att ta nästa steg då han besitter en väldigt bra skridskoåkning och har utvecklat sitt spel under de här åren. Att få upp spelare från vår egna juniorverksamhet till vårt A-lag är oerhört viktigt för återväxten och som försäkran att vårt utvecklingssystem går i den riktning vi eftersträvar.

Junioravtalet med Adam Wilsby sträcker sig över säsongen 2019-2020 där ett rookieavtal kickar in per automatik vid 100 spelade A-lagsminuter.

Vid frågor: Sportchef Niclas Lundkvist - 070 370 66 00