Wingerli lämnar för NHL

3 juni 2021 22:45
Pressrelease

Efter 8 år i svart och gult står det klart att Andreas Wingerli tar flyttlasset västerut för spel i NHL kommande säsong. "Jag hade aldrig varit där idag utan Skellefteå AIK och fansen så det har jag allt att tacka för", säger han. Tack för dessa år och lycka till på ditt nästa äventyr!


Andreas har gått genom våra juniorled och växt fram till en tongivande center med sitt stenhårda jobb i alla spelformer. Detta belönades så småningom med en chans i Tre Kronor och insatser som sedan resulterade i VM-spel. Nu kommer nästa möjlighet för Lyckselesonen som lämnar Skellefteå AIK för spel i NHL kommande säsong.

– Jag hade aldrig varit där idag utan Skellefteå AIK och fansen så det har jag allt att tacka för. Förhoppningsvis har jag gjort inte min sista match i svartgula tröjan, säger Wingerli.

Skellefteå AIK:s General Manager, Erik Forssell, om att tappa Wingerli:
– Såklart tråkigt för oss i Skellefteå AIK men samtidigt har Andreas gjort ett bra jobb här under en längre tid. Han har tagit kliv för varje säsong och visat i VM att han håller även på den nivån, så han har gjort sig förtjänt av den här chansen. Angående truppbygget har vi ändå en stabil grund att stå på och har haft en beredskap för att detta kunnat ske under en längre tid.

Till Wingerli säger vi: tack för dessa år tillsammans och lycka till med dina kommande utmaningar!