Kontrakt med Patrik Norén
Publicerad: 2018-04-30
Truppen 1819
Ytterligare en spelare har skrivit på för Skellefteå AIK - backen Patrik Norén. Det här ett spännande nyförvärv som jag tror har stora möjligheter att ta ytterligare steg i sin utveckling här hos oss", kommenterar sportchef Mikael Lindgren.

Patrik Norén har spelat 7 säsonger i Allsvenskan för Leksand, Timrå och Almtuna. Men nu blir det SHL och Skellefteå AIK de kommande 2 säsongerna.
– Jag är väldigt glad att se Patrik spela hos oss, säger Mikael Lindgren.
– Han har varit Allsvenskans bästa back den här säsongen och han känns mogen att ta nästa steg i sin karriär.

Norén är en puckskicklig tvåvägsback som är bra på skridskorna förklarar Lindgren.
– Han har fin skridskoåkning och han är väldigt duktig att hantera pucken. Han är duktig offensivt och kan även spela fysiskt.

Sin poängbästa säsong gjorde han 2013/2014 i Timrå med 20 poäng (8 + 12) på 48 matcher. 25-åringen har dock större delen av sin karriär spelat i Leksand, och fick där även prova på SHL-spel 2016/2017. Den gångna säsongen fick han även förtroende som assisterande kapten.

Patrik Norén kommenterar själv kontraktet:
– Det känns fantastiskt kul och väldigt inspirerande att få komma upp till Skellefteå. Jag tycker man spelar en riktigt rolig ishockey och när möjligheten att komma hit dök upp blev jag otroligt glad. Hört enbart positiva saker om föreningen av spelare som varit här innan vilket givetvis gjorde valet ännu enklare.

Anna Hägglund