Tre spelare uttagna till läger med Team 18

23 juni 2022 11:25

Skellefteå AIK:s Axel Sandin-Pellikka, Zeb Forsfjäll och Oskar Vuollet är uttagna för läger och internmatcher i Falun, 20–26 juli, med Småkronorna.


Pressmeddelande från Svenska Ishockeyförbundet:

Anders Eriksén, förbundskapten för Småkronorna/Team 18, har tagit ut truppen som samlas för läger och internmatcher i Falun, 20–26 juli.
– Under den här samlingen tar vi ut 40 + 6 spelare som sedan ska bli truppen som ställer upp i Hlinka Gretzky Cup i Kanada. Så under den här samlingen kommer spelarna att få tävla om platserna, kott och gott, säger förbundskapten Anders Eriksén.

Eriksén om sin ledarstab:

– Rollen som assisterande förbundskapten har Martin Dahlin. Martin är en otrolig hockeymänniska, ett bollplank och otroligt duktig på att coacha i båset. Som personer är vi ganska olika men det är precis så jag vill ha det, både i ledarstaben och i spelartruppen. Utöver Martin har jag också en otroligt proffsig tävlingsmänniska i vår Team Manager Janne Ingman. Janne är en person som jag älskar att ha bredvid mig i båset. Sedan består staben även av våra två analytiker Matteus Wieveg och Mikael Vernblom samt vår otroligt serviceinriktade materialare Tomas Blomkvist. Det är en människa som man inte behöver be om någonting, allt är redan gjort och fixat. Vår fysioterapeut Erik Olsson är den bästa jag arbetat med och som alltid får killarna i spel. Sammanfattningsvis har jag en riktigt bra känsla för hela staben, säger Eriksén.