Martin Lundholm förstärker analysarbetet

23 juni 2022 15:40

Herrlaget kommer att bredda sättet man gör spelaranalyser på. General Manager Erik Forssell har nämligen gjort klart med Martin Lundholm till kommande säsong.

  • Martin kommer att hjälpa oss med scouting och analys av både våra och andra spelare.

Att man väljer att ta in Martin Lundholm är för att öka kompetensen i scoutarbetet, förklarar Erik Forssell.
– Det här blir ett sätt för oss att bredda ledarteamet. Det är två nya ögon som analyserar matcher både live och via video. Vi börjar i mindre skala, med förhoppning om att det kan bli något större.

Martin Lundholm är 26 år och kommer ursprungligen från Piteå men bor idag i Umeå där han jobbar som civil- och projektingenjör. Något han kommer att fortsätta med.
– Tanken är att jag ska förstärka teamets scouting genom analys av statistik. Det mesta kommer att vara online och vid sidan av mitt vanliga jobb.

Martin har inte jobbat med något liknande förut, men har däremot lagt åtskilliga timmar på att analysera hockey.
– Jag har själv aldrig spelat hockey, men har de 10 senaste åren nördat ner mig i siffror och statistik. Jag har lagt många timmar för att se trender och vad som är underliggande till statistiken. – Men sen kände jag att ”varför ska jag trycka på den här informationen då den skulle kunna komma någon SHL-klubb tillgodo och hjälpa dem att ta nästa steg”, så då kontaktade jag Forssell.

Att han inte har en hockeybakgrund eller jobbat i en liknande miljö tidigare ser han inte som en nackdel, tvärtom.
– Jag har läst om ledarskap och grupper, och ser att välfungerande organisationer inte är en homogen grupp utan sitter på olika kunskaper och perspektiv. Man kan se på spelsystem på olika sätt.