Skellefteå AIK värvar målvakt

26 februari 2014 11:00

Idag har Skellefteå AIK gjort klart med målvakten Erik Hanses.


Skellefteå AIK har beslutat att värva en ny målvakt och det i form av 23-årige Erik Hanses. Detta för att stärka truppen ytterligare förklarar general manager Lars Johansson.

– Vi har en bred trupp idag ända från målvakter till forwards och nu får vi en ännu bredare trupp. Vår tanke är att hålla en bred trupp där vi tillsammans kan utveckla bra spelare.

Hanses har Leksands IF som moderklubb och har den här säsongen spelat i Allsvenskan tillsammans med Almtuna. En spelare med goda utvecklingsmöjligheter som Skellefteå AIK följt väl.

– Vi har följt Erik under en lång tid och är jätteglada över att han nu vill komma till oss för att ta nästa kliv i vår verksamhet. Han har god potential för spel i SHL, kommenterar Johansson.

Hanses kommer att avsluta säsongen i Skellefteå AIK, och hans kontrakt sträcker sig även över kommande säsong. Tanken är att han snabbt kommer att ansluta.

– Troligtvis imorgon, vi ska kolla av vad som passar med resor, men tanken är att han tränar här på fredag, meddelar Johansson.