Välkommen tillbaka, Andreas Falk!

4 maj 2020 15:30
Pressrelease

Han har ett förflutet som spelare i klubben och har spenderat senaste åren som spelarutvecklare i HV71. Nu är han klar för en återkomst i Skellefteå AIK – den här gången som A-lagstränare. "Jättekul och inspirerande", säger han. Varmt välkommen tillbaka, Andreas Falk!


Falk var här som spelare mellan 2004-2006 och var under sin andra säsong en del av det lag som tog avancemanget till SHL. Därefter gjorde han många år i bland annat HV71 innan skridskorna lades på hyllan och han åtog sig uppdraget som spelarutvecklare i klubben under säsongen 18/19. Nu står det alltså klart att han blir en av fyra A-lagstränare i Skellefteå AIK kommande säsong.

– Det känns jättekul och inspirerande, så klart. Jag är ju relativt ny i tränarbranschen men alltid haft en stor vilja och förhoppning att bli tränare, sedan fick jag hoppa på detta så det ska bli otroligt kul, säger Andreas.

Andreas kommer vara en del av en tränarkvartett där vi kommer tillämpa en form av delat ledarskap mellan honom, Stefan Klockare och Stefan Hedlund (Krister Holm kör vidare med ansvaret på målvaktssidan).

– Det känns kul att få in en så kunnig och driven person till föreningen. Andreas har lång erfarenhet som spelare och har gjort det bra i sitt jobb med spelarutveckling i HV71 de senaste åren så han kommer bli en stark tillgång till tränarkvartetten, säger GM Forssell.

Avtalet med Andreas Falk sträcker sig över säsongen 2022/2023.