Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 19 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Söndag Sön 9 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb

Välkommen hem, Pär Lindholm!

15 februari 2021 21:30
Pressrelease

Efter ett äventyr på andra sidan Atlanten står det nu klart: Kusmarkssonen återvänder hem. Han lämnar Boston för spel i Skellefteå AIK resterande delen av denna säsong - samt fyra år till. "Ett lag jag har stort hjärta för", säger hemvändaren. Välkommen hem, Pär Lindholm!


Pär gick genom våra juniorled och visade snabbt framfötterna i såväl J18 som J20. Därefter blev det en sejour i HockeyAllsvenskan och HockeyEttan innan skutan vände hem igen. Här tog kan raska kliv i sin utveckling och växte så småningom fram till en av SHL:s bästa centrar. Detta renderade i en NHL-chans hos Toronto, där det blev 61 matcher innan han trejdades till Winnipeg. Efterföljande säsong skrev han ett tvåårigt avtal med storklubben Boston Bruins men 47 matcher senare står det nu klart att han lämnar USA för spel i Skellefteå AIK Hockey.

– Helt fantastiskt att vara hemma. Det går fort i hockey och det är härligt att vara tillbaka. Jag är riktigt tacksam över att få den här chansen och ser fram emot resterande säsong. Jag är sugen på att spela igen och speciellt i ett lag som Skellefteå AIK. Ett lag jag spelat i förut, som även går väldigt bra just nu, och ett lag jag har stort hjärta för, säger Lindholm på plats i Skellefteå Kraft Arena.

"Ska ta vid där jag avslutade"

Pär är spelklar till tisdagens bortamatch och med bara en tävlingsmatch för Bruins denna säsong är det ingen överdrift att beskriva honom som 'taggad till tänderna'.

– Jag vill ut och spela och tävla. Det har varit alldeles för lite av det under senaste året så förhoppningsvis får man några matcher i sig och får varva upp lite grann, och bara kan gå in och köra helt enkelt, säger han och fortsätter:

– Jag vill bidra med hårt jobb, för det första, och ge laget lite mer stabilitet. Även försöka trycka dit någon puck och hela den biten. Jag ska ta vid där jag avslutade senast.

Skellefteå AIK:s General Manager, Erik Forssell, kommenterar värvningen:
– Jättekul att få hem Pär. Både för den här säsongen och på ett längre kontrakt. Vårt lag känns starkt redan idag och med en spelare av hans kaliber stärker vi oss ytterligare inför slutspurten. Han är bra båda vägarna i spelet, kan användas i alla spelformer och är en bra lagspelare som står för mycket av det Skellefteå AIK vill stå för.

Avtalet med Pär Lindholm sträcker sig över säsongen 2024/2025.