• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec

Lindvalls storspel gav seger

8 oktober 2019 20:14
Matchreferat

Skellefteå AIK välkomnade finska Oulun Kärpät till Skellefteå Kraft Arena i den näst sista gruppspelsmatchen i årets CHL. Efter en fartfylld och underhållande match var det Skellefteå som kunde säkra segern efter ett snyggt mål i början av matchen och sedan ett avgörande i tom bur i matchens absolut sista sekund. Stor matchvinnare blev Gustaf Lindvall som höll nollan efter att ha radat upp fina räddningar igenom hela matchen.


Bra period i högt tempo

Den första perioden bjuder på riktigt bra och underhållande hockey från bägge lagen. Farten är hög genom hela perioden och misstagen få. Efter att Kärpät haft en sekvens i perioden med spelövertag så är det Skellefteå som tar ledningen när Albin Eriksson dribblar sig igenom och spelar fram Adam Pettersson som sätter 1-0 med ett välplacerat avslut.

Skellefteå får spela powerplay i slutet av den första perioden och då är man riktigt nära flera gånger efter att bägge uppställningarna i numerärt överläge visat upp riktigt fint spel. Kärpät lyckas med nöd och näppe hålla tätt i slutet och går till pausvila med ett måls underläge.

Lindvall storspelar

Skellefteå inleder bra även i den andra perioden. Men när gästerna får sin första chans att spela i numerärt överläge så tar man över spelet något och behåller övertaget i några minuter efter utvisningstiden tagit slut innan AIK kan komma ikapp igen spelmässigt. Gästernas storstjärna Jesse Puljujärvi kommer sedan helt ensam mot Gustaf Lindvall som dock gör en bra räddning.

Lindvall fortsätter också at spela bra och tack vare en rad fina räddningar håller han sin nolla perioden ut. Hemmalaget saknar inte heller chanser i den andra perioden men man lyckas inte heller få in något fler mål.

Avgörande i tom bur

Matchbilden är sig lik även i den tredje perioden. Skellefteå spelar ett starkt försvarsspel med fortsatt fina räddningar av Lindvall då Kärpät tar sig igenom. Man skapar också en hel del framåt. Bland annat ser Joakim Lindström riktigt spelsugen ut och Philip Broberg bjuder på några fina uppåkningar.

Med ett par minuter kvar av perioden plockar Kärpät ut målvakten i jakt på kvittering. Men efter hårt jobb i egen zon är det istället Skellefteå som kan avgöra med 2-0 i tom kasse från Tom Pyatt.