• Huvudsponsorer

Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Lindvalls storspel gav seger

8 oktober 2019 20:14
Matchreferat

Skellefteå AIK välkomnade finska Oulun Kärpät till Skellefteå Kraft Arena i den näst sista gruppspelsmatchen i årets CHL. Efter en fartfylld och underhållande match var det Skellefteå som kunde säkra segern efter ett snyggt mål i början av matchen och sedan ett avgörande i tom bur i matchens absolut sista sekund. Stor matchvinnare blev Gustaf Lindvall som höll nollan efter att ha radat upp fina räddningar igenom hela matchen.


Bra period i högt tempo

Den första perioden bjuder på riktigt bra och underhållande hockey från bägge lagen. Farten är hög genom hela perioden och misstagen få. Efter att Kärpät haft en sekvens i perioden med spelövertag så är det Skellefteå som tar ledningen när Albin Eriksson dribblar sig igenom och spelar fram Adam Pettersson som sätter 1-0 med ett välplacerat avslut.

Skellefteå får spela powerplay i slutet av den första perioden och då är man riktigt nära flera gånger efter att bägge uppställningarna i numerärt överläge visat upp riktigt fint spel. Kärpät lyckas med nöd och näppe hålla tätt i slutet och går till pausvila med ett måls underläge.

Lindvall storspelar

Skellefteå inleder bra även i den andra perioden. Men när gästerna får sin första chans att spela i numerärt överläge så tar man över spelet något och behåller övertaget i några minuter efter utvisningstiden tagit slut innan AIK kan komma ikapp igen spelmässigt. Gästernas storstjärna Jesse Puljujärvi kommer sedan helt ensam mot Gustaf Lindvall som dock gör en bra räddning.

Lindvall fortsätter också at spela bra och tack vare en rad fina räddningar håller han sin nolla perioden ut. Hemmalaget saknar inte heller chanser i den andra perioden men man lyckas inte heller få in något fler mål.

Avgörande i tom bur

Matchbilden är sig lik även i den tredje perioden. Skellefteå spelar ett starkt försvarsspel med fortsatt fina räddningar av Lindvall då Kärpät tar sig igenom. Man skapar också en hel del framåt. Bland annat ser Joakim Lindström riktigt spelsugen ut och Philip Broberg bjuder på några fina uppåkningar.

Med ett par minuter kvar av perioden plockar Kärpät ut målvakten i jakt på kvittering. Men efter hårt jobb i egen zon är det istället Skellefteå som kan avgöra med 2-0 i tom kasse från Tom Pyatt.