Skellefteå AIK värvar målvakt
Publicerad: 2016-02-10

Det är nu klart att målvakten Johan Backlund återvänder till Skellefteå AIK.

Skellefteå AIK har skrivit kontrakt med målvakten Johan Backlund, ett avtal som gäller resten av säsongen. Han blir därmed lagets tredje målvakt, ett beslut som tagits för att säkra upp inför slutet av säsongen förklarar general manager Lars Johansson.

- Han är en rutinerad målvakt så vi är glada att kunna knyta honom till truppen. Vi håller på att förbereda oss för ett slutspel och där kommer vi att behöva bredd på alla punkter.

Backlund, som de senaste säsongerna spelat i KHL, har fram till idag varit klubblös denna säsong men hållit sig aktiv genom att träna med Skellefteå AIK:s juniorer.

- Johan är redan på plats i stan, och har tränat med våra juniorer under säsongen. Från och med idag kommer han att träna med A-laget, säger Johansson.

34-årigen har Skellefteå AIK som moderklubb och det var även här han gjorde sina första 70 A-lagsmatcher innan han värvades av Leksand i SHL inför säsongen 2003/2004. Han har bl a över 200 SHL-matcher, spelat både i AHL och KHL och ett antal landslagsmatcher på meritlistan.

Anna Hägglund