Förlust i norrderbyt
Publicerad: 2019-08-22
Det blev ett kraftmätande derbygenrep i Coop Norrbotten Arena under torsdagskvällen där både Luleå Hockey och Skellefteå AIK klev ut på isen för att hitta försäsongsformen. Norrbottningarna drog till slut längsta strået med vinst 3-1.

Aningen avvaktande får beskrivningen bli för starten på detta norrderby där lagen mest turas om att slå pucken i rundeln första fem minuterna. Därefter börjar tempos trissas upp lite grann med en del ströchanser i hemmalagets räkning. AIK börjar sedan hitta lugnet alltmer och etablerar lite tryck i Luleås zon. Jocke Lindström sätter sånär ett ledningsmål med en projektil som går rätt i kryssribban och högt upp i luften. Ledningsmålet kommer kort därpå däremot, i powerplay. Philip Broberg tar fart hela vägen från egen zon, kommer in från höger sida av målgården, fliker in pucken som letar sig in bakom den rödklädda målvakten. Vi har då ledning 1-0 som står sig perioden ut.

I andra perioden står hemmalaget för flest farliga målchanser, mycket på grund av en del onödiga utvisningar från svart och gult. Vi sticker upp med några farliga kontringar i både boxplay och spel fem mot fem men mest framträdande under denna period är burväktaren för dagen - Oskar Östlund. Han bjuder på en del finfina räddningar, i synnerhet vid slutsekunderna då Robin Kovacs pangar pucken stenhårt mot krysset och Östlund plockar den som att den vore ett moget äpple. 1-1 är alltså ställningen efter period två.

Slutperioden blir den allra hetaste med något tuffare spel från respektive lag. Luleå inleder piggast och får även med sig ledningen efter en lite tursam studs förbi Östlund i målet. Vi trycker sedan på för kvittering och får även ett par PP-chanser med etablerat tryck. Norrbottningarna lyckas dock hålla sin 1-målsledning och punkterar slutligen matchen i tom kasse. Några utropstecken i Skellefteå AIK för denna kväll var, förutom Oskar Östlund, bland annat Philip Broberg och Jesper Frödén.

Nu väntar derby mot Björklöven härnäst med nedsläpp fredag 19.00 i Skellefteå Kraft Arena.