• Huvudsponsorer

Tre AIK-spelare valda i draften

25 juni 2018 10:53
Ungdom

Den årliga NHL-draften gick av stapeln i helgen och denna gång stod Dallas, Texas för värdskapet i majestätiska American Airlines Center. Där skulle sedan ett antal Skellefteå AIK-spelare få sina namn uppropade av NHL-klubbar.


Den första rundan genomfördes under fredagen med Rasmus Dahlin som väntad draftetta och en rad andra svenskar valda. De resterande sex rundorna presenterades under lördagen och där skulle två AIK-namn ropas upp. Jonatan Berggren valdes som nr 33 totalt av klassiska svensklaget Detroit Red Wings.

– Fantastiskt att få bli en del av deras organisation, säger han.

Albin Eriksson valdes som nr 44 av klubben som huserar i årets draftarena – Dallas Stars.

– Ett väldigt underhållande lag att kolla på med många profilstarka namn, säger han om NHL-klubben.

Nya målvakten vald av topplag

Ytterligare en AIK:are skulle väljas i helgens draft. Han är en färsk sådan och heter Magnus Chrona. Den 17-årige målvakten valdes som nr 152 totalt av Tampa Bay Lightning. Chrona har en stark säsong i Nackas J18 bakom sig och var bland annat nominerad till Jacob Markström Trophy på juniorbevakande Hockeymagasinets egna Awards. Nu kommer han alltså ansluta till Skellefteå AIK kommande säsong.

– Det känns toppen att komma till Skellefteå! En toppklubb som satsar på att producera fram juniorer samt utveckla individen till max, säger Chrona.

Läs intervju med nya U20-målvakten här

I övrigt kan vi notera att rekordmånga svenskar valdes i årets draft. De totalt 30 spelarna bräckte det tidigare rekordet på 28 stycken.