Granberg har förlängt!
Publicerad: 2021-03-12
Pressrelease
Han är fostrad här, har vunnit guld här och återvände hit 2018. Nu står det klart att han stannar här till 2024. "Jag har svårt att se att jag skulle vilja spela någon annanstans än i Skellefteå och inför några andra fans än North Power", säger Petter Granberg.

28-årige Granberg inledde sin svartgula karriär i vårt J18 2007 och gjorde A-lagsdebut bara tre år senare. Han fick så småningom alltmer förtroende på högsta nivå och krönte detta med delaktighet i guldlaget 2013. Därefter blev det ett äventyr på andra sidan Atlanten men han vände sedan hem till säsongen 18/19 med ett kontrakt på tre år. Nu har han alltså kritat på ett nytt sådant och förblir därmed Skellefteå AIK-spelare till 2024.

– Det känns såklart väldigt kul att vi kommit överens om en fortsättning i Skellefteå AIK. Jag har svårt att se att jag skulle vilja spela någon annanstans än i Skellefteå och inför några andra fans än North Power, så det känns fantastiskt, säger Petter.

Denna säsong har Granberg spelat 43 matcher. Han har tacklats överlägset mest i laget (68 gånger), blockerat flest skott (52 st) och snittar en istid på runt 16 minuter per match.

Skellefteå AIK:s General Manager, Erik Forssell, kommenterar kontraksförlängningen:
– Det känns jättekul att ha gjort klart med Petter för ytterligare tre säsonger. En stor och stark back som alltid spelar för laget och ger allt i alla lägen.

Det nya avtalet med Petter Granberg sträcker sig över säsongen 2023/2024.

{!B}

Samuel Söderlund