• Huvudsponsorer

Varmt välkommen, Tyler Morley!

5 maj 2020 11:00
Pressrelease

Från Burnaby, Kanada kommer en center laddad med ett starkt poängsnitt och stor spelskicklighet över hela banan. "Jag vill vinna, så det var ett ganska enkelt beslut att fatta", säger han. Välkommen till Skellefteå AIK, Tyler Morley!


28-årige Morley kommer närmast från en lyckad säsong i finska Tappara där han mäktade med 38 poäng på 37 matcher och hjälpte laget nå en andraplats i en snudd på fulländad Liiga-grundserie. Dessförinnan stod han för en poängstark säsong i SaiPa (Liiga) och en i Zagreb (EBEL). Nu står det klart att han blir SHL-spelare med kontrakt hos Skellefteå AIK kommande säsong.

– SHL är en av de bästa ligorna i världen och som spelare vill du alltid spela i bästa möjliga lag i bästa möjliga liga. Jag vill vinna, det är därför vi spelar, så det var ett ganska enkelt beslut att fatta, säger Tyler.

Kanadensaren gjorde ett rejält avtryck i finska ligan och tar med sig en av sina bästa säsonger i karriären till Skellefteå.

– Det har varit väldigt lärorikt. Jag fick stort förtroende och vi hade ett riktigt bra lag så det var en inspirerande säsong. Nu får jag en ny möjlighet i ett topplag i en världens bästa ligor så det ser jag verkligen fram emot.

"Passar in i de flesta system"

En del av hans egna framgångskoncept har varit en flexibilitet i spelet och det är givetvis något han vill vidareutveckla i sin nya klubb.

– Jag ska bara spela mitt spel för sättet jag spelar på passar in i de flesta system. Jag jobbar över hela banan, trivs runt nätet och är en rätt bra defensiv center som även kan bidra offensivt. När jag pratade med folket i Skellefteå lät det som det skulle passa mig riktigt bra.

General Manager Erik Forssell är glad över att få in den mångsidige centern till lagbygget.

– Tyler är en spelskicklig center som gjort två bra år i finska ligan. Han jobbar hårt, spelar för att vinna och är en person som kommer passa in bra i gruppen.

Avtalet med Tyler Morley sträcker sig över säsongen 2020/2021.