Oavgjort efter dråpligt mål
Publicerad: 2019-11-12
Matchreferat
Skellefteå gjorde en strålande match i den första åttondelsfinalen hemma mot Djurgården. Men trots det fick man inte med sig mer än ett oavgjort resultat efter 3-3 vid full tid. Stundtals spelade Skellefteå ut gästerna och man kunde ha gjort betydligt fler mål framåt. Kvitteringen i den tredje perioden kom dessutom efter en minst sagt dråplig situation där Skellefteå vid en avvaktande utvisning missade en passning som gled över hela isen och in i mål. Matchserien går alltså vidare till Stockholm med ställningen 3-3 och oavgjort.

Skellefteå spelar ut

Skellefteå inleder matchen fantastiskt bra. Farten är häpnadsväckande hög och Djurgården har inte en chans att hänga med. Hemmalaget skapar chans efter chans och ganska snart kommer också 1-0 efter ett välplacerat skott från Jonathan Pudas.

Strax därefter kommer också 2-0 efter att Jacob Olofsson påpassligt klivit fram och brutit ett uppspel och ensam med Niklas Svedberg i målet satt pucken högt. Trots Skellefteås stora spelövertag kan dock Djurgården få in en reducering när Henrik Eriksson lyckas fånga upp en lite slarvig insats i egen zon av hemmalaget och sätta 2-1.

Svedberg het i målet

Den andra perioden bjuder på jämnare spel än den första. Djurgården lyckas också sätta en tidig kvittering när Mattias Guter blir frispelad och kan sätta 2-2 på egen retur. Skellefteå kommer dock tillbaka och har återigen långa anfall. Då kommer också utdelningen när Adam Pettersson sätter 3-2.

Skellefteå fortsätter att vara det bättre laget i andra halvan av den andra perioden och stundtals är Niklas Svedberg bländande i gästernas mål. Det är framför allt Svedberg som håller Djurgården kvar i matchen där Skellefteå trots stort spelövertag bara leder med ett mål inför tredje.

Oavgjort efter snöpligt mål

Matchbilden från de föregående perioderna håller i sig in i den tredje. Skellefteå är snäppet hetare och skapar mer. Men Niklas Svedberg fortsätter att storspela. Dessutom får Djurgården ett av de mer snöpliga mål som någonsin skådats. Under avaktande utvisning åker en passning bakåt ut ur zon via sargen och glider ända ner till, och in i, det tomma målet till 3-3. Och målskytten? Niklas Svedberg!

Skellefteå fortsätter att spela bra. Man kämpar och sliter, skapar chanser och det är nära gång på gång. Men det räcker inte ända fram. Matchen slutar 3-3 trots att Skellefteå stundtals visade upp ett högklassigt spel.