Full pott för juniorerna i helgen
Publicerad: 2019-01-14
Ungdom
Det blev idel vinster för juniorlagen i helgen då J18 matchade dubbelt och J20 spelade en match. De förstnämnda har nu vunnit sina fyra inledande matcher och de sistnämnda är ännu obesegrade efter full tid.

J18 drog igång helgen hemma mot Brynäs där man stod för en mäktig vändning. Gävlelaget hade 3-0 efter drygt halva matchen men då klev Arvid Mella fram med två fullträffar. Kvitteringen kom i mitten av tredje innan Jacob Sundin kunde avgöra med 38 sekunder kvar av ordinarie matchtid. Detta följdes sedan upp med ett hett möte med Timrå där det blev en övertygande 7-2-vinst. Det var en minst sagt frejdig match med totalt 79 skott (48-31) där AIK tog kommando med en 2-0-ledning efter första. Detta blev till 5-1 efter två perioder, vilket formades till en mer känslosam drabbning i tredje. Mest anmärkningsvärt var att hemmalaget hade sju olika målskyttar i segern.

J20 spelade, precis som A-laget, borta mot Timrå i helgen där det blev uddamålsseger (3-2). Hannes Lindström öppnade målskyttet, Kenneth Gulbrandsen utökade ledningen och Albin Sundsvik satte den matchavgörande pucken i en tät tillställning där Magnus Chrona stod för en stabil insats mellan stolparna. Segern innebär att de fortfarande är obesegrade efter full tid i fortsättningsserien.

MATCHFAKTA, J18:
AIK-Brynäs 4-3 (0-1, 2-2, 2-0)
Mål: Arvid Mella 2, Oscar Nilsson, Jacob Sundin.

AIK-Timrå 7-2 (2-0, 3-1, 2-1)
Mål: Kevin Kariander, Simon Robertsson, Isak Saveski, Per Jonsson, Mattias Harris, Gabriel Säll, Jacob Sundin.

MATCHFAKTA, J20:
Timrå-AIK 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)
Mål: Hannes Lindström, Kenneth Gulbrandsen, Albin Sundsvik.

Samuel Söderlund