Varmt välkommen, Philip Broberg!
Publicerad: 2019-05-17
Bygdens Lag 1920
Han är en 17-år gammal, A-lagsmeriterad, back som nyligen vunnit VM-guld med Småkronorna. Nu är han klar för en säsong i Skellefteå AIK. "En riktigt bra möjlighet", säger han. Varmt välkommen, Philip Broberg!

Broberg gjorde J20-debut i Örebro, där han även är uppväxt, redan för två år sedan. Detta renderade i att AIK plockade över honom och där fortsatte han ta kliv - hela vägen till en A-lagsplats med 44 spelade matcher under 18/19. Detta skapade i sin tur blågula möjligheter med en plats i Juniorkronorna vid senaste JVM följt av det nytagna guldet med Småkronorna i U18-VM. Nu står det klart att han ansluter till Skellefteå AIK över den kommande säsongen.

– Det känns som en riktigt bra möjlighet! Det är ju en klubb som varit bra på att driva unga backar och spelare framåt i sina hockeykarriärer tidigare så jag hoppas kunna vara en av dessa i framtiden. Jag är jätteglad att de ville ha mig så det ska bli jäkligt skoj att dra igång säsongen i Skellefteå, säger Philip.

"Starkt defensivt spel"

Broberg är märkbart inställd på att fortsätta utveckla sitt spel och att jobba över hela banan.

– Jag vill bidra med ett starkt defensivt spel men även kunna skapa mycket offensivt med min skridskoåkning.

General Manager Erik Forssell är onekligen nöjd med att knyta till sig den unge tvåvägsbacken.

– Det känns jättekul att få in Philip som är en av de mest lovande unga spelarna vi har i Sverige. Han är en väldigt seriös kille som sticker ut med sin fantastiska skridskoåkning och gillar att följa med upp i det offensiva spelet. Detta tror vi han kan fortsätta förbättra och utnyttja hos oss så det ska bli oerhört intressant att följa hans utveckling här i Skellefteå AIK.

Avtalet med Philip Broberg sträcker sig över säsongen 2019/2020.

Vid frågor: GM Erik Forssell - 070 297 27 16

{!B}

{!C}

Samuel Söderlund