• Huvudsponsorer

Broberg klar för 1 år till

3 april 2020 14:00
Pressrelease

Han gjorde sin debutsäsong i SHL under 19/20 på lån från Edmonton Oilers. Nu står det klart att Philip Broberg blir Skellefteå AIK-spelare en säsong till. "Det känns riktigt roligt att bygga vidare på detta", säger den 18-årige backen.


Broberg kom hit från Allsvenskan och AIK inför fjolårssäsongen och spelade totalt 45 matcher med en snittistid på 13:59 per match under sitt första SHL-år. Han valdes som åtta i draften av Edmonton inför 19/20 och skrev även ett rookiekontrakt med NHL-klubben. Därefter kom han hit på ett säsongslångt lån, vilket nu förlängs med ytterligare en säsong.

– Det känns riktigt roligt att bygga vidare på detta, både som individ och som lag. Vi hade en bra grupp ifjol så det ska bli kul att bygga vidare på det vi hade då och i slutet av året förhoppningsvis stå som vinnare, säger Philip.

"Har lärt mig mycket"

Broberg är glad över att stanna i Skellefteå efter en berikande säsong och är fast besluten att ta fortsatta kliv i svartgula tröjan.

– Första året var lärorikt och jag kände att ju fler matcher jag spelade desto mer kom jag in i spelet och på slutet började det kännas riktigt bra. Så jag tar med mig lite erfarenhet, lite rutin och lite mognad i spelet till den kommande säsongen. Jag har lärt mig mycket av varje match och av hela året så det ska bli kul med ett till i Skellefteå.

General Manager Erik Forssell ser fram emot en säsong till med Broberg i backbesättningen.

– Det känns kul att få fortsätta jobba med en ung och ambitiös kille som har ett stort driv att fortsätta utvecklas. Vi såg honom ta stora kliv under fjolåret och tror och hoppas att han kan fortsätta göra det hos oss nästa säsong.

Lånet av Philip Broberg sträcker sig över säsongen 2020/2021.