Skellefteå AIK och Fredrik Öberg går skilda vägar
Publicerad: 2017-04-27
Skellefteå AIK har valt att avsluta kontraktet med tränaren Fredrik Öberg.  – Vi är en förening med ambitionen att tävla om SM-guldet varje år och när vi har utvärderat säsongen har vi kommit fram till att vi behöver genomföra en rad förändringar. En av dem är på tränarsidan, där vi tagit beslutet avsluta samarbetet med Fredrik Öberg, säger Mikael Lindgren, sportchef i Skellefteå AIK Hockey.

Beslutet har fattats av den sportsliga ledningen och är ett led i utvärderingen av verksamheten efter en säsong där Skellefteå AIK Hockey inte nått sina målsättningar. – Vi ser över allt från spelidé till manskapet på isen, ledarskap och hur vi arbetar med spelarnas fysiska status. För att nå tillbaka till toppen behöver vi genomföra flera förändringar, säger Mikael Lindgren, som tillägger:   

– Det är ett tufft beslut att ta och Fredrik har betytt mycket genom åren för Skellefteå AIK, både som spelare och som ledare. Vi önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär.

Tränarkonstellationen kommer under nästa säsong att bestå av Krister Holm, Stefan Klockare och Bert Robertsson, samtidigt som Mikael Lindgren knyts närmare laget.

Anna Hägglund