• Huvudsponsorer

Linus Lindström klar för 2 nya år

25 mars 2019 12:10
Press

Skellefteå AIK förlänger med forwarden Linus Lindström. 21-åringen, som är född i stan och fostrad i klubben, blir nu kvar till 2021. "Jag har ju spelat här hela mitt liv så det känns riktigt skönt", säger han.


Linus är uppväxt på Morö Backe och har gått genom egna leden i Skellefteå AIK Hockey redan från ung ålder. Han är inne på sin tredje A-lagssäsong och har nu kritat på för två till.

– Skönt att få det klart nu i slutspelet. Nu är det bara att fokusera på matcherna och göra sitt bästa där. Jag har ju spelat här hela mitt liv och är uppvuxen här så det känns riktigt skönt, säger forwarden.

Han har agerat både center och vinge genom säsongerna där han bland annat fått en nyckelroll i boxplay. Vid sin sida har han haft spelare som Wingerli, Söderlund & Berglund där alla klev upp från klubbens J20-lag kring samma tid, vilket varit uppskattat för Lindström.

– Speciellt från början, när man kom upp, så kände man många direkt. Nu känner man ju alla och pratar med alla men sedan har jag ju dem här också så det känns ju skönt.

Sportchefen Niclas Lundkvist kommenterar kontraktsförlängningen:

– Det känns jättekul att förlänga med Linus, då han är egen produkt som gått genom leden i vår verksamhet och som vi kan fortsätta förädla. Han är ju en spelskicklig center med potential att fortsätta växa och utvecklas för att bli en ledande spelare i vårt lag. Detta skapar också en kärngrupp med Skelleftebor som går i linje med vår vision runt Bygdens Lag.

Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2020/2021.

Vid frågor: Sportchef Niclas Lundkvist - 070 370 66 00