• Huvudsponsorer

Varmt välkommen, Stefan Hedlund!

9 maj 2019 12:00
Press

Han kommer laddad med berikande ledarerfarenhet från Schweiz och Zug. Nu är han klar som assisterande tränare i Skellefteå AIK. "Att få komma in och bidra till den organisationen känns fantastiskt", säger Stefan Hedlund.


43-årige Hedlund inledde tränarkarriären hemma i Piteå, där han även varit aktiv som spelare, och förädlade sina starka ledaregenskaper i schweiziska ligan med två säsonger i EV Zug. Den första av dessa spenderades som huvudansvarig i klubbens ungdomsakademi och den andra som assisterande coach i klubbens A-lag, med en finalplats som medhavd merit. Nu står det klart att han blir assisterande tränare i Skellefteå AIK Hockey.

– Det känns väldigt bra att få möjlighet att flytta hem! Att kunna vara nära släkt och vänner och att i samma veva få möjligheten att få jobba i Skellefteå AIK känns fantastiskt kul, säger han.

Stefan ser onekligen fram emot sitt nya uppdrag och kan plocka med sig mycket från sin tid i Schweiz.

– De här två åren har varit väldigt utvecklande för mig, både som människa och coach. Det har varit oerhört nyttigt att se olika kulturer, träffa olika typer av spelare och att uppleva de olikheter som finns nere i Schweiz. Sedan har jag haft turen att jobba med Dan Tangnes som är en otroligt skicklig coach så jag har fått lära mig otroligt mycket av honom.

"En riktigt kul utmaning"

Hedlund ser även fram emot det blivande samarbetet med tränarteamet i Skellefteå AIK.

– Det ska bli oerhört inspirerande att få möjlighet att jobba med så pass kunniga och erfarna människor som Tommy, Stefan och Krister. Att få komma till en så meriterad klubb som Skellefteå AIK och få möjlighet att komma in och bidra till det här teamet och den här organisationen känns fantastiskt. En riktigt kul utmaning, måste jag säga.

General Manager Erik Forssell kommenterar rekryteringen:
– Det känns oerhört kul att få in Stefan i tränarkvartetten. En väldigt driven person och ledare som vill utveckla både sig själv och sin omgivning. Han är hela tiden nyfiken på att lära sig nya saker och är redo att göra ett väldigt hårt jobb. En Norrlandskille som varit nere i Schweiz och samlat på sig mycket erfarenhet, både i Zugs akademiverksamhet och A-lag (som tog sig till final) där han jobbat mycket med individutveckling och att sätta upp en struktur för det.

Avtalet med Stefan Hedlund sträcker sig över säsongen 2020-2021.

Vid frågor: GM Erik Forssell - 070 297 27 16