Jenna Pirttijärvi skriver tvåårskontrakt
Publicerad: 2024-04-10
Skellefteå AIK är glada och stolta att kunna presentera säsongens första nyförvärv, och det i form av välmeriterade Jenna Pirttijärvi som närmast kommer från tre SDHL-säsonger för Luleå Hockey. ”Jag har utvecklats mycket under de senaste säsongerna och känner att jag är redo för en ny utmaning med större ansvar.”

Första nyförvärvet inför kommande SDHL-säsong är ett starkt och välmeriterat namn i form av Jenna Pirttijärvi. Något som GM Ulrika Dahlgren känner sig riktigt nöjd att få presentera.

– Att få in en spelare som Jenna så här vårt första år känns oerhört bra. Hon är en bra tjej och lagspelare som har stor erfarenhet av elithockey på högsta nivå, och fina förmågor som ger laget bra förutsättningar för spel i en högsta ligan. I Jenna kommer vi se en snabb och en hårt jobbande spelare, både offensivt och defensivt. En spelare som växer med utmaningar. Hon tar stort ansvar och är en riktigt bra målskytt. Jenna är en spelare som i alla delar kommer göra skillnad för oss.

30-åriga Pirttijärvi kom till Luleå Hockey säsongen 2021-2022 och har varit med att spela hem tre guldmedaljer till norrbottenslaget. Hon har dessutom representerat Finland under dessa tre säsonger. Nu känner hon sig nyfiken på nya utmaningar och då föll valet på Skellefteå AIK.

– Jag har utvecklats mycket under de senaste säsongerna och känner att jag är redo för en ny utmaning med större ansvar, säger Pirttijärvi.

– Skellefteå AIK tog ett övertygande kliv upp i SDHL och det känns fantastiskt att få vara med och bygga upp framtida framgångar för damhockeyn i föreningen.

Hennes inställning kommer gå hand i hand med föreningens filosofi och hon beskriver sig som en stor lagspelare.

- Jag kommer att bidra med målmedvetenhet och en hårt arbetande inställning till laget, både vad gäller träning och match. Mina styrkor är min skridskoåkning och att jag är en lagspelare till 100%.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2025-2026.

 Varmt välkommen till Skellefteå AIK!