Jonathan Pudas, vår nye kapten
Publicerad: 2023-08-08
Pressmeddelande
Tidigare stod det klart att Oscar Möller tar en paus på grund av utmattningssyndrom. I hans ställe kliver nu Jonathan Pudas in och axlar rollen som kapten för Skellefteå AIK. Med sig har han Rickard Hugg och Pär Lindholm som assisterande. ”Det är inte sättet jag hade velat bli kapten på men det är väldigt hedrande att axla ansvaret nu”, säger Pudas.

Oscar Möller får den tid han behöver för att tillfriskna och är därmed borta på obestämd tid. Jonathan Pudas, som spelat med ett A på bröstet sina fyra senaste säsonger i svart och gult, har därmed blivit vald till permanent lagkapten och byter bokstav på tröjan under säsongen 23/24.  

– Det känns bra. Det är såklart lite tudelat i och med att det sker genom att Möller behöver ta en paus för sitt välmående. Det är inte sättet jag hade velat bli kapten på men det är väldigt hedrande att ta över och axla det ansvaret nu. Man har haft väldigt många fina kaptener här genom åren, som är bra spelare och grymma personer, så det är häftigt på så sätt att få ingå i den gruppen, säger Pudas. 

64:an tar sig ödmjukt an ansvaret att leda sitt lag och ser det som en stor ära. 

– Det är en grym grupp med många ledare, så det känns som att det hade kunnat vara flera andra som kunnat ta ansvaret också. Det känns som en bra och trygg grupp att få det här ansvaret över också. Vi har fått behålla stora delar av truppen från förra året, där många kände att det var en av de bästa grupperna de spelat i. 

Pudas var en av toppspelarna i SHL under föregående säsong, där han bland annat vann pris som Årets Back i SHL och tilldelades Salming Trophy. Utöver det har han agerat som en ledande spelare i laget. 

– Min vision som kapten är att fortsätta vara den jag är och bidra med det jag gjort innan. Jag ska jobba hårt och tävla hårt för lagets skull. Sättet jag jobbar på ligger nog till grund för varför jag får det här uppdraget, och därför ska jag fortsätta med det. Sen kommer Pär (Lindholm) och Hugg vara med och dra en del av lasset också. Det är ingen som ska axla ansvaret själv, utan det är en stark stomme som kommer dra lasset framåt tillsammans.  

GM Forssell om Pudas som kapten: 

– Jonathan känns som ett jättebra val, han har varit en ledande spelare både på och utanför isen under flera säsonger. Tillsammans med våra andra kaptener tror vi att han kommer göra ett väldigt bra jobb. 

Skellefteå AIK
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS