Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Varmt välkommen, Adam Mascherin!

2 augusti 2021 11:45
Pressrelease

Han kom trea i AHL:s skytteliga 20/21 och kommer laddad med totalt tre säsonger i NHL:s farmarliga. Nu är den kanadensiske forwarden klar för en säsong i Skellefteå AIK. "Jag har hört att jag kommer till en stor hockeystad", säger han. Varmt välkommen, Adam Mascherin!


Mascherin är fostrad i OHL-laget Kitchener Rangers där han stod för 338 poäng på 298 matcher. Han draftades ursprungligen av Florida Panthers 2016 men efter fallerade förhandlingar släpptes rättigheterna och han draftades på nytt av Dallas Stars två år senare. Han placerades i deras AHL-filial Texas Stars och där har det blivit totalt tre säsonger, med den senaste som hans starkaste efter 34 poäng (18 mål/16 assist) på 37 matcher och en tredjeplats i skytteligan. Nu tar han med sig detta till SHL med kontrakt skrivet hos Skellefteå AIK över säsongen 21/22.

– Det känns jättekul att komma till Skellefteå! Det kommer bli en stor omväxling förstås men jag ser fram emot utmaningen, sedan har jag en gammal lagkompis i Rickard Hugg så det ska bli kul att återförenas med honom och förhoppningsvis kan han visa mig runt och så. Jag har i alla fall hört att jag kommer till en stor hockeystad, säger Adam.

Den hårdskjutande forwarden är fast besluten om att fortsätta sin utveckling i svartgula tröjan, men vill även lyfta laget på sidan om isen.

– Jag vill ta med mig min offensiva produktion och ska göra mitt bästa för att bidra med poäng och hjälpa laget vinna matcher. Jag vill skapa mycket lägen på isen men även bidra med lite roliga skämt och god stämning i omklädningsrummet, sådant finner jag viktigt. Förhoppningsvis får jag träffa lite supportrar och förhoppningsvis kan de uppskatta att se mig spela för Skellefteå AIK.

Adam ansluter till laget under veckan. Han har skött sommarträningen hemma i Kanada och lyfter fram fysiken som ett förbättringsområde inför första säsongen på större rink.

– Isen är ju mycket större i Sverige så jag vill förbättra min fysik för att underlätta omställningen, sedan ska jag fortsätta mitt hårda jobb för att utvecklas på alla plan. Jag har pratat en del med tränaren och det låter som de har ett starkt träningssystem så jag ser verkligen fram emot att komma dit, lära känna laget och köra igång säsongen.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, kommenterar det senaste nyförvärvet:
– En duktig offensiv spelare som har ett bra skott, är duktig på transportera puck och även har förmågan att slå bra passningar. Vi tror han kommer hjälpa laget på många sätt och kan ge oss goda chanser till guld.

Avtalet med Adam Mascherin sträcker sig över säsongen 2021/2022.