Klart med ny målvakt
Publicerad: 2023-02-15
Pressrelease
Skellefteå AIK har gjort klart med en ny målvakt då man idag signat med finske Frans Tuohimaa. "Jag är en lugn, rörlig målvakt med bra tålamod", beskriver han sig själv. Varmt välkommen Frans!

Frans Tuohimaa har representerat flera finska klubbar och totalt spelat 10 säsonger på högsta nivå. Född och uppvuxen i Helsingfors så är moderklubben HIFK men Liiga-debuten gjorde han för Jokerit och kommer nu närmast från spel med Jukurit.

Tuohimaa har fina meriter och spelade dessutom i KHL den föregående säsongen, kommenterar Skellefteå AIK:s målvaktstränare Krister Holm.

– Det här är en meriterad målvakt som spelade i landslaget så sent som ifjol, och har även spelat OS. Han har dessutom många bra år i finska ligan.
– Det här är en målvakt med fina händer, som många finska målvakter, och ganska kvick skulle jag säga, beskriver Holm den nye burväktaren.

31-årigen själv ser mycket positivt på att komma till Skellefteå AIK.

– Jag känner mig supertaggad! Det finns inget lag som är bättre i hela Europa än Skellefteå just nu! Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget till vinst varje dag.

Tuohimaa kommer till Skellefteå under helgen och kommer att börja träna med laget på måndag.

Kontraktet gäller för resten av säsongen.

Anna Hägglund