Haara skriver A-lagskontrakt
Publicerad: 2024-02-02
Herr
Han har fått chansen denna säsong – och han har tagit den. Därmed har han spelat över 100 SHL-minuter och belönas nu med ett A-lagskontrakt i Skellefteå AIK Hockey. "En barndomsdröm", säger Frans Haara.

Haara, som fyller 20 i mars, fick chansen i A-laget redan ifjol men har gjort desto fler matcher i SHL-dressen denna säsong och satte dessutom sitt första SHL-mål för några veckor sedan. Han har övertygat i sin backposition och detta har lett till ett A-lagskontrakt, vilket givetvis är en fröjd för Frans som varit svartgul supporter sedan barnsben.

– Det är en barndomsdröm. Jag har ju följt Skellefteå AIK ända sedan min bror flyttade hit 2011 så jag har alltid velat spela här och det känns bara overkligt att få ett A-lagskontrakt, så det är jättekul, säger han.

Vägen till denna A-lagsplats har inte varit spikrak, vilket gör kontraktskrivandet desto ljuvligare för den unge backen.

– Jag har ju haft en del skador så det har varit lite tufft och så, men det här blir som ett kvitto på att man har gjort något bra över tid.

GM Forssell om att skriva A-lagskontrakt med Haara:
– Det känns jättekul att få skriva ett längre avtal med Frans som har haft en bra utveckling under hela hans tid här och under den här säsongen tagit ytterligare kliv. Han är en duktig skridskoåkare som är bra i spelet med puck, har gjort mycket poäng i vårt juniorlag och även utvecklat försvarsspelet mycket under säsongen. Det är kul att talangfabriken kan leverera än en gång!

Samuel Söderlund
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS