Skellefteå AIK hissar nummer 21
Publicerad: 2022-09-01
Skellefteå AIK kommer i samband med hyllningen av Jimmie Ericsson lördag den 17 september att hissa nummer 21 till taket i Skellefteå Kraft Arena. Det innebär att numret pensioneras och att ett nytt kapitel för hur Skellefteå AIK minns sin historia inleds. – Jimmie har bidragit på mycket hög nivå under många år i vår förening och varit starkt bidragande till våra framgångar under 2010-talet. Att han blir först ut att få sin tröja hissad känns helt rätt och det sätter även nivån för vad som krävs, säger Petter Mikaelsson, styrelseordförande i Skellefteå AIK Hockey.

Beslutet innebär också att Skellefteå AIK öppnar för att pensionera fler nummer i framtiden. Det reserveras för spelare som varit aktiva under 2000-talet och kommer att leva sida vid sida med befintliga Wall of Fame, som fortsätter vara ett sätt för klubben sätt uppmärksamma sina legendarer.
– När vi inledde arbetet med Wall of Fame för mer än tio år sedan behövde vi komma i kapp vår egen historia och lyfta fram legender från våra tidigare storhetsperioder. För oss som en anrik förening med många storheter att lyfta har det tagit tid att komma ikapp. Nu har vi gjort det och inleder därmed ett nytt kapitel, förklarar Petter Mikaelsson.

Skellefteå AIK har ett tydligt arbetssätt när det kommer till hur och vilka spelare som väljs ut för att särskilt hyllas efter sina karriärer. En rådgivande grupp tar fram förslag till styrelsen kring vilka spelare och på vilket sätt de bör hyllas. Den rådgivande gruppen består av utvalda personer både inom föreningen och på läktarna i Skellefteå Kraft Arena, alla med gemensam passion för Skellefteå AIK Hockey. Kriterierna handlar dels om sportslig nivå och tid i föreningen, men särskilt om spelarens betydelse för Skellefteå AIK Hockey under sin karriär.

Mer information

Petter Mikaelsson, styrelseordförande

Skellefteå AIK Hockey
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS