Jocke fortsätter!
Publicerad: 2022-08-12
Pressrelease
Efter en sommar av frågor och funderingar har vår näst bäste poängplockare genom tiderna äntligen landat vid ett beslut: han kör vidare över säsongen 22/23. "Att få vara med och försöka vinna SM-guld igen – det är vad som driver mig", säger Joakim Lindström.

Jocke har 10 A-lagssäsonger och ett facit på 464 poäng på 479 matcher i svartgula tröjan. Med det är han en poäng bakom Pär Mikaelsson i listan om främste poängplockare i klubbens historia. Ja, hans siffror och betydelse för Skellefteå AIK Hockey är nog inget som vi behöver förtydliga ytterligare. Vid 38 års ålder är han fortfarande en SHL-spelare av hög kaliber tack vare år av hängivenhet och motivation att hela tiden bli bättre. Det ska vi nu få uppleva i en säsong till då Lindström bestämt sig för att fortsätta.

– Det känns superkul. Det ska bli roligt att åka ut på isen med grabbarna igen. Jag känner mig laddad. Det känns som vi har ett väldigt bra lag på gång här så det ska bli otroligt kul, säger Jocke.

Han är redan på plats i Skellefteå Kraft Arena och gör idag sitt första träningspass med laget för denna säsong. Viljan att vinna är störst igen och även främsta orsaken till denna förlängning.

– Jag känner att jag har lite kvar att ge och just den här chansen att få vinna igen… Att få vinna med grabbarna, det hade varit det ultimata. Den chansen får jag här och nu, att få vara med och försöka vinna SM-guld igen – det är vad som driver mig.

Skelleftesonen Lindström har en passion och hängivenhet för Skellefteå AIK Hockey som inte mister några gränser. Här sätter han ord på sin kärlek till klubben och fansen.

– Den här föreningen betyder allt. Jag är uppvuxen i stan, Skellefteå AIK är min moderklubb, jag sprang runt på läktaren här som barn och har även upplevt en hel del som spelare på seniornivå. Det är det roligaste som finns, hemmamatcher framför North Power och alla andra på arenan.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK:s herrlag, om att förlänga med Jocke:
– Det känns så klart jättekul att ha gjort klart med Jocke. Vi har haft en dialog under en längre tid och han behövde lite tid att känna att han hade kraften att ge allt. Han känns oerhört glad och motiverad för att vinna en gång till och att få in hans driv och kvalitet i gruppen kommer vara jätteviktigt för oss i kampen om att vinna SM-guld.

Det nya avtalet med Joakim Lindström sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Samuel Söderlund