Välkommen hem, Arvid Lundberg!
Pressrelease2022-06-01
Efter ännu en Smålandssejour har flyttbilen vänt norrut igen. "Fantastiskt kul att komma hem! Det känns väldigt roligt att ha det här klart och väldigt inspirerande att få chansen här igen", säger Ursvikssonen. Välkommen tillbaka till Skellefteå AIK Hockey, Arvid Lundberg!

Arvid vände hem 2019, efter tre år i Växjö Lakers, och gjorde två säsonger i svartgula tröjan med bland annat bäst plus/minus i hela laget under den första av dem. Därefter gick flyttlasset tillbaka till Växjö för en säsong med totalt 47 spelade matcher. Nu står det klart att Lundberg återvänder till Skellefteå AIK på nytt, med kontrakt över kommande säsong.

– Fantastiskt kul att komma hem! Det känns väldigt roligt att ha det här klart och väldigt inspirerande att få chansen här igen, säger Arvid.

27 år ung är han fortsatt ivrig att utvecklas.

– Jag vet ju att jag är en bra defensiv spelare men jag hoppas kunna lyfta och utveckla mitt spel med puck.

Han ser även fram emot att ansluta till laget och den pågående försäsongsträningen med Thomsons team.

– Jag har ju haft två somrar med en del träning på egen hand så det känns väldigt bra att direkt få komma in i en verksamhet som jag vet är bra och som har varit bra för mig förut, så det känns väldigt nyttigt för mig att få komma hem och träna igen.

Avslutningsvis skickar han en hälsning till fansen inför säsongen 22/23.

– Jag ser fram emot säsongen som kommer och hoppas att ni gör det också. Ha en härlig sommar så hoppas jag att vi ses i arenan i höst!

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, om att få in Arvid till lagbygget 22/23:
– Det känns kul att göra klart med Arvid. En duktig och erfaren spelare som vi vet vad vi kan få ut av. Förhoppningsvis kan han bidra ännu mer offensivt än han gjort tidigare. Det känns som en bra pusselbit som ger stadga till vår backsida.

Avtalet med Arvid Lundberg sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Samuel Söderlund