Varmt välkommen, Filip Sandberg!

8 januari 2022 12:00
Pressrelease

Högerfattad forward med över 300 SHL-matcher i bagaget. Nu tar han flyttlasset hem till Sverige efter en sejour i finska Liiga. "Vi har något bra på gång", säger den nyblivne Skellefteå AIK-spelaren. Varmt välkommen, Filip Sandberg!


Sandberg har spenderat 31 matcher av denna säsong i TPS Åbo, med ett poängfacit på 4 mål och 8 assist. Bara 27 år gammal har han ändå rikligt med SHL-rutin då han gjort 8 säsonger för HV71 och även hunnit med två år på andra sidan Atlanten. Fjolårssäsongen i SHL slutade dystert men var Filips starkaste poängmässigt då han stod för 16 mål och 14 assist i grundserien. Nu tar han med sig allt detta norrut för spel i Skellefteå AIK resterande delen av säsongen 21/22.

– Det ska bli jättekul! Jag hade en utmanande säsong ifjol så jag har mycket revanschlusta till att inte få den känslan igen och vill kunna vända det till något positivt och det tror jag kan göra i Skellefteå, så det ser jag fram emot, säger Sandberg.

Han lyfter fram flera motiv till Skellefteå AIK som valet av ny klubbadress.

– Först intressent från Skellefteås sida. Det var ett intresse som man gillade. Samt det vi pratade om. Vi hade lite samma syn på hur jag är som spelare och framför allt: vi har något bra på gång där uppe.

Sandberg ansluter till laget inom de närmsta dagarna och vet vad han vill bidra med i svartgula dressen.

– Det är bara hoppa på tåget, så att säga. Jag vet ju indirekt hur Skellefteå AIK spelar sin hockey. Det är mycket puckkontroll blandat med fart. Många skickliga spelare. Det jag kan bidra med är väl den biten, att våga hålla i pucken och skapa mycket offensivt men jag anser också att jag är stabil defensivt. Kan spela i både powerplay och boxplay.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, kommenterar det senaste nyförvärvet:
– Kul att få klart med Filip. En spelare jag tycker har många bra egenskaper. Kan spela både med puck och i vårt presspel. En lagspelare som vi räknar med kommer komma in snabbt i gruppen och hjälpa oss i jakten på SM-guld.

Avtalet med Filip Sandberg sträcker sig över resterande delen av säsongen 2021/2022.