Varmt välkommen, Stefan Loibl!

16 juni 2021 10:30
Pressrelease

Det är dags att presentera ytterligare ett nyförvärv till säsongen 2021/2022. En spelare som representerade Tyskland under vårens VM och närmast kommer från spel med Adler Mannheim. "Jag hatar att förlora och hörde att Skellefteå AIK har en vinnarmentalitet så det vill jag verkligen bidra till", säger forwarden. Varmt välkommen, Stefan Loibl!


Stefan Loibl föddes i Straubing och har EHC Straubing som moderklubb. Och då han som 18-åring tog steget upp i tyska högstaligan säsongen 2014/2015 blev det genom spel för Straubing Tigers. Där blev han kvar sex säsonger (2014-2020). Poängmässigt bästa säsongen gjorde han 2018/2019 med 38 poäng (21 + 17) på 52 matcher. Sedan representerade han ifjol DEL-konkurrenten Adler Mannheim där han under 34 matcher stod för 23 poäng (6+17).

24-årige Loibl (25 år nästa vecka) är nu klar för spel i Skellefteå AIK över 21/22 och ansluter med glädje under slutet av juli.

– Jag har pratat en del med GM och coach och fick en väldigt bra känsla, sedan har jag bara hört bra saker om denna klubb och då blev valet enkelt. Jag ser fram emot att ansluta till laget och köra igång. Jag vill hjälpa laget vinna matcher. Jag hatar att förlora och hörde att Skellefteå AIK har en vinnarmentalitet så det vill jag verkligen bidra till, säger Stefan.

Han spenderade senaste säsongen i Mannheim och spelade samtliga matcher för Tyskland under vårens världsmästerskap och bidrog till lagets fjärdeplats.

– Jag körde ett år i Mannheim, som är en av storklubbarna i tyska ligan, och lärde mig en hel del. VM var verkligen lärorikt också. Det hjälpte mig nå nästa nivå i mitt spel och var väldigt betydelsefullt för vårt landslag. Vi gjorde en stark turnering så jag tar med mig väldigt mycket från den.

Loibl lyfter fram kollektivet på frågan om hur han skulle beskriva sig själv som spelare.

– Jag skulle beskriva mig som en skicklig skridskoåkare med bra skott och spelsinne, men framför allt är jag en lagspelare. Laget går alltid först, allt annat kommer i andrahand.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, kommenterar det senaste nyförvärvet:
– Det är roligt att vi kunnat göra klart med Stefan och ser fram emot att se honom i vår förening. Han är en duktig skridskoåkare, bra i spelet med puck och har ett bra skott. Vi tror att han kommer att ta ytterligare steg i sin utveckling i vår miljö och i den här ligan.

Avtalet med Stefan Loibl sträcker sig över säsongen 2021/2022.