Lördag Lör 7 Januari Jan
Onsdag Ons 11 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Fredag Fre 13 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Måndag Mån 1 Maj Maj

Välkommen hem, Pär Lindholm!

3 maj 2022 16:00
Pressrelease

Efter en säsongs utlandsäventyr återupptar han sitt kontrakt och kliver in som en viktig kugge i lagbygget 22/23. "Jag vill ta för mig och visa att jag ska vara en ledande spelare i det här laget", säger Pär Lindholm. Välkommen tillbaka till Skellefteå AIK Hockey. Välkommen hem!


Pär vände tillbaka i slutet av säsongen 20/21 med ett kontrakt kritat till 2025. Han stod för 9 poäng på 11 grundseriematcher, samt 6 poäng på 12 slutspelsmatcher. Därefter tog han flyttlasset österut men nu har han vänt hem på nytt för att återuppta det kontrakt han skrev ifjol.

– Det känns otroligt kul och inspirerande. Jag ser fram emot kommande säsong. Först och främst en härlig sommar men sedan att kunna gå på is i Skellefteå Kraft Arena igen, med fullsatta läktare, är något jag verkligen ser fram emot, säger Lindholm på plats i arenan.

Han stod för 19 poäng på 29 matcher under säsongen 21/22 och summerar det som en lärorik erfarenhet.

– Jag har hämtat hem lite mer rutin och lite mer av allt möjligt egentligen. Det har varit en bra säsong och man har fått se och lära lite andra knep och tricks som kanske inte syns så mycket i Sverige, utan det är lite av ett annat spel där borta och jag ska försöka ta med mig det som funkar och lämna det som inte har funkat. Nog är det lite nytt men i det stora hela är jag samma spelare.

"Visa vad som krävs för att vinna"

Lindholm kliver in som en av de mer rutinerade spelarna i det pågående lagbygget och är redo att anamma ansvaret som följer med det.

– Jag vill ta för mig och visa att jag ska vara en ledande spelare i det här laget. Försöka hjälpa de yngre, men även de äldre, att ta fler steg, vilket såklart gäller mig också. Jag börjar komma upp lite i åren nu och man börjar ju verkligen vara på övre halvan när det kommer till ålder, och det blir ju mer generellt en ledarroll av att man är äldre. Då gäller det att vara en bra förebild för de yngre och visa vad som krävs för att vinna.

Pär har hoppat på försäsongståget, som körde igång förra veckan, och lägger stort värde vid denna tid på året.

– För mig, i år, blir den väldigt viktig. Jag kommer från några år utomlands och man bygger inte kroppen riktigt på samma sätt där borta så det gäller att ställa om lite och verkligen ta tillvara på sommaren och förbereda sig på det sätt som går. Jag menar, det är större is här och det krävs kanske lite mer kondition så då får man lägga lite mer fokus på det än man gjort tidigare år.

Hur mycket längtar du till hösten och att få åka ut inför North Power i Skellefteå Kraft Arena?
– 11 av 10. Det ska bli fantastiskt kul. Något jag har längtat efter länge. Nu var jag här och spelade slutspel ifjol men det var inte riktigt samma grej utan publik, så det ska bli fantastiskt kul.

Pär Lindholm återupptar sitt ursprungliga avtal som sträcker sig över säsongen 2024/2025.