Vi nådde vår vision och vill uppleva den igen!
Publicerad: 2024-06-13
Skellefteå AIK Hockey hade en väldigt framgångsrik säsong 2023/2024. Sportsliga framgångar till trots så uppvisar klubben ett negativt resultat. Detta pga att intäkterna inte uppnått budgeterad nivå samtidigt som kostnaderna ökat.

Vår vision att tävla om SM-guld i en fullsatt arena med minst hälften av spelarna från egna led nåddes den gångna säsongen, både för herrlaget och för J20. Dessutom tog sig damlaget upp till SDHL och U16 vann brons. Det gör oss oerhört stolta!

Framgången kommer dock till ett pris, klubben redovisar ett negativt resultat trots dessa sportsliga framgångar. Resultatet för 2023/2024 visar på en förlust med -4,8 mkr efter skatt.

De stora anledningarna till uteblivet positivt resultat är:

- Inga intäkter för spelarförsäljningar till NHL. Senaste sex åren har föreningen haft ett snitt på drygt 5 mkr/år i spelarförsäljningar, men inga intäkter under detta räkenskapsår. Föregående år uppgick NHL-intäkter till ca 10 mkr.

- Ökade personalkostnader främst avseende herr- & damlag samt övrig personal.

- Ökad inflation har medfört stora kostnadsökningar och då speciellt rese- och lokalkostnader.

Skellefteå AIK Hockey vill uppleva denna framgång igen, men behöver då öka klubbens intäkter. Koncernens egna kapital är fortsatt starkt med 74 miljoner kronor, men genom att klubben nu får två lag på högsta nationella nivå så är det redan nu tydligt att kostnaderna kommer att öka till 2024/2025.

Skellefteå AIK håller årsmöte på Skellefteå Kraft Arena tisdag 25 juni kl 18:00. En mer detaljerad ekonomisk redogörelse och verksamhetsberättelse finns tillgänglig för medlemmar från och med 18 juni.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS